5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Adliyeye sevk edildiler

Adana'da, tapu davasında keşfe giden ekibe saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 42 kişi adliyeye sevk edildi.

Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Baklalı Beldesi'nde dün meydana gelen olayda, tarlalarının hileyle ellerinden alınmaya çalışıldığını ileri sürerek, keşif için gelen ekibe taş ve sopalarla saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 42 kişi, jandarmadaki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Adliye önünde savcılığa çıkarılmayı bekleyen köylülere, yakınları da şehre gelerek destek verdi. Gözaltına alınan köylüler, haksız yere tarlalarını ellerinden almaya çalışanlara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirtirken, Baklalı'nın eski muhtarlarından İdris Nebi Şahin de, olayların komşu Kürkçüler Beldesi'nde oturan Boybatlıoğlu Ailesi'nden Av.Mahmut Ünal'ın haksızlıkları sonucu çıktığını iddia etti. Şahin, "Köyümüze sınır durumdaki Kürkçüler'de yaşayan Boybatlı Ailesi'ne mensup Av.Mahmut Ünal'ın köyümüz sınırlarında önce 15 hektar tarlası vardı.

Giderek artırdı ve 2 bin 300 hektara çıktı. Şimdi de 4 bin 500 hektarın üzerinde tarlaya sahip oldu. Bu kadar tarlanın içinde bir dönüme muhtaç insanlar bile var. Kimse hakkını yedirmez. Tarlalarımız bize uygun fiyatlarla, taksitle geri verilmezse, bu işin sonu kötüye gider" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 03:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?