5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

'Anız' cinayeti!

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde, 7 aylık hamile bir kadınla 9 yaşındaki çocuk anız yangınında hayatını kaybetti.
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne bağlı Karaköy'den, çalışmak için 4 ay önce Ceyhan'ın Mustafabeyli Beldesi Çataklı Köyü'ne gelen Uçar ve Erdoğan aileleri, Bakırlı Çiftliği mevkiindeki akrabalarının yanına yerleşti.

Yaz boyunca tarlalarda çalışan Uçar ve Erdoğan aileleri, okullar açılacağı için memleketlerine dönmek için hazırlık yapmaya başladı. Diğer işçilerle birlikte son kez tarlaya çalışmaya giden 2 çocuk annesi 7 aylık hamile Anzilha Erdoğan (25), hasat sonrası tarlada kalan mısırları toplamak için tarlaya girdi.

Bir süre sonra tarlada çalışan işçiler dışarı çıkarılarak, anızlar ateşe verildi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler tarlayı tamamen sardı ve yoğun duman oluştu. Bu arada henüz tarladan çıkamayan Anzilha Erdoğan ile 9 yaşındaki Bekir Uçar, yoğun dumandan etkilenerek, tarlada bayıldı.

Durumun daha sonra farkına varılması üzerine tarlaya giren işçiler, Anzilha Erdoğan'ı ağır yaralı olarak buldu. İlk olarak Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erdoğan, oradan da Adana'ya sevk edildi. Anzilha Erdoğan ile bebeği, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu arada, Bekir Uçar'ın da kayıp olduğunu fark eden ailesi, diğer işçilerle birlikte küçük Bekir'i aramaya başladı. Bir süre sonra tarlada Bekir Uçar'ın da yanmış cesedi bulundu. Olayın jandarmaya bildirilmesi üzerine tahkikat başlatıldı.

Uçar ve Erdoğan'ın cenazeleri, memleketleri Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne gönderildi.

Diğer yandan, Uçar ve Erdoğan ailelerinin, olayda hayatını kaybeden ilköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi Bekir Uçar pazartesi günü okula gideceği için bugün Şanlıurfa'ya dönme hazırlıkları yaptıkları öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 14:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?