30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Bankayı soyanlara ceza yağdı

ADANA’da bir bankanın merkez şubesinden 589 bin YTL çaldığı ileri sürülen biri banka çalışanı 2 kişi ile parayı saklayıp kullandığı öne sürülen akrabaları 8 kişi, 8 yıl ile 8 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Turhan Cemal Beriker Bulvarı’ndaki merkez şubede 31 Aralık 2002’de gerçekleşen olayda, banka personelinden elektrik teknisyeni 44 yaşındaki Tayyar İrk ve arkadaşı 40 yaşındaki Kenan Şimşek, kalorifer tamiri için bankaya girip oksijen kaynağı ile kestikleri kasadan 589 bin YTL çaldı. Kiraladıkları otomobille kaçan soygunculardan Tayyar İrk, kent dışına çıkmadan önce, kayınpederi Hüseyin Kaya’ya 140 bin YTL, Kanan Şimşek de teyzesi Saadet Satılmış’a 140 bin YTL'yi saklaması için teslim etti. Önce Ceyhan’a ardından da Şanlıurfa’ya kaçan İrk ve Şimşek olaydan 17 gün sonra yakalandı.

İki soyguncunun yapılan sorgularında, çaldıkları 589 bin YTL’yi, lüks bir lokantada yemek bile yemeden önlerine gelen herkese dağıttıkları ortaya çıktı. Polisin yaptığı araştırma sonucu, İrk ve Şimşek’in para verdikleri, aralarında aile yakınlarının da bulunduğu 20 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerin soyguncuların verdikleri para ile büyükbaş hayvan, bir ev oldıkları ve bankaya hesap açtıkları ortaya çıktı.

95 BİN YTL BULUNAN SAKSI KAYI

Polis, çalınan paranın 415 bin YTL’sini toplayabilirken İrk’in kayınpederinin çiçek saksısına gömdüğünü söylediği, daha sonra komşuları Fatma Ayata’nın da içinden 25 bin YTL’sini aldığı paranın kalan 95 bin YTL’lik bölümüyle çiçek saksısı ise tüm aramalara karşın bulunamadı. 2 soygunculuk zanlısı ile birlikte paraların saklanmasına yardımcı oldukları iddia edilen 6 kişi tutuklandı.

Adana 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıkların tümü yargı sürecinde tahliye oldu. ‘Bina içinde muhafaza altına alınmış eşyadan hırsızlık’ suçlamasıyla 12 yıl hapis cezası istenen İrk ve Şimşek, görevini ihmal eden banka güvenlik görevlisi 45 yaşındaki Tahsin Taştepe ile birlikte hırsızlık paraları bilerek kabul eden ve saklandığı saksıdan çalan ve haklarında 4.5 yıla kadar ceza istenen Cemal Eşlek, Fatma Ayata, Ülkü Korkmaz, Sadet Satılmış, Hüseyin Kaya, Ayşe Kaya ve Hülya İrk son kez hakim karşısına çıktı.

‘MÜDÜR İŞTEN ATMA TEHTİDİNDE BULUNUNCA’

Elektrik teknisyeni Tayyar İrk, hasta ve raporlu olmasına rağmen banka müdürünün kendisini çıkarma tehdidinde bulunması üzerine soygunu gerçekleştirdiğini söyledi. Borçları nedeniyle soyguna katıldığını itiraf eden Kenan Şimşek de, arkadaşı İrk’in ifadesini doğrulayarak, “Pişmanız. Teyzemin kızına ve Tayyar’ın kayınpederine poşet dolusu paraları saklamalarını söyleyerek verdim” dedi. Güvenlik görevlisi Taştepe ise soygun yapıldığını fark edemediğini ve paradan herhangi bir pay almadığını ileri sürdü. Diğer sanıklar ise paraları iade ettiklerini söyledi.

Mahkeme hakimi sanıklardan İrk, Şimşek ve Taştepe’yi 8’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Soygun sonrası paraları saklayan ve kullanan Eşlek 2 yıl 2 ay, Ayata ve Korkmaz 4’er ay, Satılmış, Hüseyin Kaya, Ayşe Kaya ve Hülya İrk ise 10’ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

DHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 17:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hülya irk IP: 88.228.133.xxx Tarih : 29.12.2007 11:14:01

ben hülya irk bu olaydan dolayı ceza aldım aslında bu olayda en masum olan benim ama yinede ceza verdiler beni üzen olayda o kadar çok insan varken neden benim gazetelerde resimlerim çıkıyor herşeyden önce ben bir anneyim çocuklarım var çocuklarım okula gidiyor bu laydan çok etkileniyorlar annelerinin gaztede resmini görmek istemiyorlar ben gazetelerde bir daha resmimi çıkmasını istemiorum ....