5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Bayram alışverişi kabusa döndü

Adana'da bayram alışverişi yapmak için tuhafiyeye giden bayanın çantası çalındı. Çantasında yaklaşık bin YTL bulunan kadın, olayın şokunu uzun süre üzerinden atamazken, 3 kişi oldukları belirlenen hırsızlar kayıplara karıştı.

Alınan bilgiye göre olay, merkez Seyhan İlçesi, Huzurevleri Mahallesi, 130. Sokak üzerinde bulunan Hatice Bulat'a ait Yıldız Tuhafiye Mağazası içerisinde meydana geldi.

İş çıkışı bayramlık alışveriş yapmak için kendi evininde bulunduğu apartman altındaki tuhafiyeye giren Neşe Kalkan (32), bayramlık kıyafetlere bakarken, çantasını mağazanın girişinde bulunan sandalyelerin üzerine bıraktı. Kalkan, kıyafet denediği sırada müşteri gibi davranarak içeri giren ve kimliği belirlenemeyen 3 kişi, sandalye üzerindeki çantayı alıp, koşarak kaçtı.

Kaçan şahısları gören apartman bekçisi Ali Genç, polise verdiği ifadede şahısların biri uzun boylu 3 kişi olduklarını ve ellerindeki çantayla koşarak kaçtıklarını gördüklerini söyledi.
Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Neşe Kalkan ise çantasında bin YTL civarında para ile kredi ve kimlik kartları ile ehliyeti bulunduğunu söylerken, "Tuhafiyeci komşum. Ben üst katta oturuyorum. İş çıkışı eve geçerken hem bir selam vereyim hem de bayramlıklara bakayım istedim. Ama bayramlıklara bakarken, çantamı sandalyenin üzerine koymuştum. Bir an başımı başka yöne çevirdiğimde çantamı çalmışlar. Para almak için çantama baktığımda yerinde yoktu. İçinde iki ayrı cüzdandan birinde 500, diğerinde 350-400 YTL vardı. Dövizlerle birlikte bin YTL'ye yakın paramla kredi kartlarım, 2 cep telefonum, ehliyetim gitti. Bayram alış verişi bana pahalıya patladı" diye konuştu.

Tuhafiyeci Hatice Bulat da, daha önce de mağaza içerisinde aynı şekilde hırsızlık yaşandığını, polisin geldiğini ve sonuç alamadıklarından dert yandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polisler, 3 kişi oldukları belirlenen hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 16:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?