30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Cinayet zanlıları mermiden yakalandı

Adana'da, arkadaşıyla otomobille gezerken bir başka otomobilden ateş açılarak öldürülen 26 yaşındaki Hakan Görücü'nün katil zanlıları, cinayette kullanılan tabancanın daha sonra bir yaralama olayında kullanıldığının saptanması üzerine yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Gürselpaşa Mahallesi'nde 7 Temmuz'da 01 LH 401 plakalı otomobille gezen Bestami Ç. ile otomobil tamircisi arkadaşı Hakan Görücü, iddiaya göre önlerinde giden otomobili geçince tacize uğradı. Bestami Ç.'nin yol vermediği otomobilin sürücüsü, bir süre sonra yanlarına yaklaşıp tabancayla 4 el ateş ederek kaçtı. Askerden geçen yıl gelen ve evlilik planları yapan Hakan Görücü, başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Görücü'nün katil zanlıları kaçarken, polis delil olarak sadece otomobile isabet eden deforme olmuş bir mermi çekirdeği ile boş bir kovan buldu. Cinayet Bürosu ekipleri, Görücü'nün katil zanlılarını yakalamak için delil ararken, 27 Temmuz'da bir ekmek katkı maddesi üreten yerde satış müdürü olarak çalışan Ahmet Durdu tabancayla yaralandı. Durdu'nun yaralandığı tabancanın ve mermilerin incelenmesi sonucu Görücü'nün de bu tabancayla öldürüldüğü ortaya çıktı. Tabancanın sahibi olduğu iddia edilen Hamza D. (19) ile işyeri sahibi Ferdi D. (29) katil zanlısı olarak yakalanıp tutuklandı. Ferdi D.'nin kardeşi Ferid (25) ile akrabası Hüseyin G. (28) ise cinayete yardımcı olmaktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tesadüf sonucu yakalanan katil zanlılarından Hamza D., yargılandığı Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçunu itiraf etti. Polisteki ifadesinde, cinayeti işyeri sahibi Ferdi D.'nin işlediğini iddia ederek, "Ferdi yanlarından patinaj çekerek giden aracın önünü kesmek istedi. Araba durmayınca Ferdi araçtan inip arkalarından ateş etti'' diyen Hamza D. mahkemede savunmasını değiştirdi. Öldürülen Hakan ile arkadaşının kız arkadaşı Ceylan'a laf attıklarını iddia eden Hamza D., "Ben su almak için arabadan indiğimde kız arkadaşıma 'gece vaktinde kız başına ne geziyorsun?' demişler. Ben gelince ayrıldılar. Bir süre sonra arabalarımızla yan yana geldiğimizde 'Bizim de paramız var. Bırak biraz da biz eğlenelim' dediler. Önümde giderlerken camı açıp arabaya doğru ateş ettim. Silahı çekmeceye koymuştum. Ahmet Durdu bakarken kendini yaralamış'' dedi.

Hamza D., polisteki ifadesini ise kendisini kurtarmak için verdiğini öne sürdü. Ferdi D. ve diğer sanıklar ise, olay günü evde olduklarını belirterek, suçlamayı kabul etmedi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 17:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?