5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Fidye çetesi'ne 'Bağ Bozumu'

Adana'da bir esnafın ve oğlunun kaçırılarak fidye amacıyla bağ evinde tutulduğu ihbarı üzerine operasyon başlatan polis, 1'i ölü olmak üzere toplam 10 çete üyesini ele geçirerek, 'Bağ Bozumu' adı verilen seri operasyonlar sonucu fidye çetesini çökertmeyi başardı.

Alınan bilgiye göre, Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Pınar Mahallesi'nde 15 Ekim 2005 tarihinde bir esnaf ve oğlunu kaçırarak fidye amaçlı bir bağ evine götüren ve polisle girdiği çatışmadan kurtulan çete üyeleri, Adana Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerin tarafından düzenlenen operasyonda yakalandı.

Polis tarafından yapılan araştırmada şahısların organize bir suç örgütü mensubu oldukları tespit edildi. Düzenlenen operasyon sırasında Adana'dan kaçan ve Mersin'in Tarsus İlçesi'nde buluşan fidye çetesi mensuplarının Adana'da bulunan büyük bir sigara firmasına ait aracı soymak için eylem hazırlığı içerisinde oldukları öğrenildi. Adana-Tarsus D-400 karayolu üzerinde muhtemel noktalarda tedbir alan polis, takip ettikleri aracı durdurdu.

Araç içerisinde bulunan şahıslardan İ.S.'nin (İbrahim Sayın) polisin dur ihtarına silahla karşılık vermesi üzerine açılan ateş sonucu ölürken, araç içerisinde bulunan 5 kişi ise sağ olarak ele geçirildi. Şahıslarla birlikte ele geçirilen araç içerisinde 1 adet uzun namlulu kaleşnikof marka silah, 2 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 5 adet şarjör, 63 adet fişek ve dolandırıcılıkta kullanılan bin 97 gram altın benzeri madde ile 3 adet çeşitli bıçak ele geçirildi.

Şahısların ifadelerinden yola çıkan polis, Z.Y. (Zeki Yeniçeri), T.D. (Tuncay Düver), M.A. (Mustafa Acar), S.C. (Serdal Cesur), U.İ. (Uğur içen), S.Y. (Sabit Yazan), A.Ö. (Aziz Özkan), F.Y. (Fatih Yılmaz), M.S. (Mehmet Sayın) isimli şahısları da yakalayarak gözaltına aldı.

Şahısların yapılan sorgusunda 15 Ekim 2005 tarihinde T.Ç. isimli şahsı rehin tuttukları, aynı tarihte güvenlik güçleri ile silahlı çatışmaya girdikleri, 30 Ekim 2005 günü de Mersin'in Tarsus İlçesi'nde güvenlik güçleri ile çatışmaya girdikleri, C.T. isimli şahıstan silah zoru ile 2 bin YTL para gasp ettikleri, 01 Eylül 2005 günü B.K. isimli şahsın eşini taciz edip silahla darp ve tehdit ettikleri, 22 Ağustos 2005 günü merkez Seyhan İlçesi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan bir işyeri sahibi H.Ş.'yi tehdit amaçlı ayaklarından vurdukları, 04 Mayıs 2005 günü S.Y. isimli şahsın öldürülmesi olayına karıştıkları, 29 Ekim 2005 günü T.S. isimli şahıstan 1 milyar Lira haraç istedikleri tespit edildi. Şahısların yapılan sorgularının ardından adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 18:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?