5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

fidyeciler polisle çatıştı

Adana'da bir kahvehane işletmecisini kaçırıp fidye istedikleri öne sürülen 2 kişiyle polis arasında silahlı çatışma çıktı. Uzun namlulu tüfeklerle polise ateş açan şahıslar, kaçırdıkları kişiyi bırakarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 01.00 sularında Y.Ç. adlı kişi, polisi arayarak babası T.C.'nin 2 kişi tarafından kaçırıldığını ve 10 milyar lira fidye istediklerini söyledi.

İhbar üzerine hareket geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, şahsı kaçırılarak alıkonulduğu merkez Seyhan İlçesi Gürselpaşa Mahallesi'ndeki bağ evine operasyon düzenledi. Polis, kahvehane işletmecisi T.C.'yi kaçırdıkları iddia edilen 35 yaşındaki İ.S. ile 24 yaşındaki R.S. adlı kişilere teslim olmaları uyarısında bulundu. Uyarıya aldırmayan şahıslar polislere uzun namlulu tüfeklerle ateş açarak karşılık verince polislerle aralarında çatışma çıktı.

Yakalanacağını anlayan İ.S. ve R.S., kaçırdıkları T.C.'yi olay yerinde bırakarak yaya olarak otoban yoluna çıkarak kaçmaya başladı. Şahısların Adana'dan Mersin yönüne gitmekte olan plakası alınamayan beyaz renkli bir TIR'a bindikleri görülünce, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Mersin-Adana uygulama yaptı. Şahıslar tüm aramalara rağmen bulunamazken, T.C. ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Çatışmanın yaşandığı ev ve önünde bulunan otomobil hasar görürken, polisler şahısların daha önce kullandıkları tespit edilen bir başka bağ evinde de parmak izi çalışması yaptı.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 15:11:22
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 10:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?