5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

İzinsiz gösteriye 4 gözaltı

Adana'da, terör örgütü PKK sempatizanı bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Olayların ardından aynı yerde Şemdinli'deki olayları protesto etmek isteyen Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) grubuna polis müdahale etti. İlk belirlemelere göre 5 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde bir grup, parke taşları ile yolu trafiğe kapatarak ateş yaktı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet ekipleri gruba panzerlerle müdahale etti. Terör örgütü PKK sempatizanları da taş atarak polislere karşılık verdi. Bu arada ara sokaklara kaçan eylemciler ile çevik kuvvet ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 2 saat süren gerginliğin ardından ise bir grup ESP'li Şemdinli'de yaşanan olayları protesto etmek için meşaleler yakarak yürüdü. Basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermeyince göstericiler olay çıkardı. Çevik kuvvet ekipleri göstericileri gözaltına almak isterken ara sokaklara kaçan eylemciler de polisi taşa tuttu. Olaylar sırasında 5 ESP üyesi gözaltına alındı.
Bu arada ESP'li grup ile birlikte yürüyen ellerinde oyuncak kaleşnikof biçiminde tüfekler bulunan çocuklar da dikkat çekti.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER

Adana'da, dün akşam izinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi, adliyeye sevk edildi.
Merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde "Şemdinli halkı yalnız değildir" yazılı pankart açarak meşalelerle izinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyesi olduğu bildirilen 5 kişiden 4'ü, Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
Gözaltına alındıktan sonra yaşı küçük olduğu için Çocuk Şubesi'ne teslim edilen 1 kişinin ise sorgusunun devam ettiği bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 17:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?