29
Nisan
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kalpazan çetesi çökertildi

Adana'da evlerinin yatak odasında bilgisayar teknolojisiyle bastıkları sahte paraları bayram öncesi piyasaya sürdüğü belirlenen kalpazan çetesi, "Gece Baskını" adı verilen operasyonla çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, bazı şahısların bastıkları sahte paraları Kurban Bayramı öncesi piyasaya sürdükleri yönünde ihbar alan Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, Saydam Caddesi üzerinde bulunan bir ev ile işyerine operasyon düzenledi. "Gece Baskını" adı verilen operasyonda, evin yatak odasında bilgisayar ve yazıcıların yanı sıra para basımında kullanılan serigrafi kalıpları ve para kağıtları ele geçirildi. Ayrıca şahısların boya dükkanı olarak kullandıkları işyerinin deposunda da, boya kutularının içerisinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 856 adet sahte 20'lik, 40 adet 50'lik ve 73 adet 100'lük YTL ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan aynı aileye mensup M., S., A. ve V.E. adlı şahısların sahte paraları bastıkları, C.D., M.T., C.A., N.D., H.P., A.E., S.K., M.A., E.K., S.K. ve Ç.K.'nın da paraları piyasaya sürdükleri öğrenildi. Yapılan incelemede şahısların paraları Adana'nın yanı sıra İskenderun, Gaziantep, Şırnak, Van ve Bitlis'te piyasaya sürdükleri belirlenirken, söz konusu illerde çalışmaların devam ettiği bildirildi. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan ikisi kadın 15 kişi adliyeye sevk edildi.Daha önce de aynı olayla bağlantılı olarak 164 adet sahte 20 YTL, 35 adet sahte 100 YTL ve 2 adet sahte 100'lük ABD Doları ile yakalanan H.E. ile V.Ç. adlı kişiler tutuklanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 12:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?