5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Katil kocaya 18 yıl 4 ay

12 Kasım 2004 günü Yenidoğan Mahallesi 46. Sokak, 11 numaralı evde tartıştığı eşi Mahişeker Çınar’ı bıçaklayarak öldürmekten tutuklanan Gufran Çınar’ın yargılandığı davada karara varıldı. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Gufran Çınar (29) hazır buludu. 5 yıllık eşi Mahişeker Çınar'ın (24) evlendiklerinde bakire olmadığını söyleyen Çınar, "Bu yüzden aramızda tartışmalar yaşanıyordu. Karım bu olayı kimseye söylemememi isteyerek beni tehdit ediyordu. Evimizi sürekli erkekler arıyor, karım saatlerce sohbet ediyordu. Ayrıca evimizden bir erkeğin kaçtığını da gözlerimle gördüm. Olay gecesi para istedi. Vermeyince hakaret etti ve 'Sen erkek misin. Ben seni aldatıyorum' diye konuşunca kendimi kaybettim. Bıçakla rastgele vurdum" dedi.
Sanığın, ölen kızına iftira attığını söyleyen baba Mehmet Şerif Tekin ise, "Sanık kızımı aç bıraktığı için aralarında problemler vardı. Kızım evinden kaçmış kız kardeşinin yanına sığınmıştı. Son zamanlarda da benim yanımda kalıyor, evine dönmek istemiyordu. Sanık gelip kızıma yalvardı. Kötü huylarından vazgeçeceğini söyledi. Ben de yuvası dağılmasın diyerek gitmesini söyledim. Gittikten 2 gün sonra da 4 yaşındaki kızı S.'nin gözleri önünde öldürdü. Torunum da babasının annesini öldürdüğünü söylüyor. Sanığa en ağır ceza verilsin" diye konuştu.
Mahkemeye heyeti, Yeni TCK'nın 82/1-d maddesine göre eşini kasten öldürdüğü gerekçesiyle sanık Gufran Çınar'ı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cinayetin "hafif haksız tahrik altında işlendiğine" kanaat getiren mahkeme heyeti, sanığın iyi halini de göz önünde bulundurarak cezasını 18 yıl 4 aya indirdi.
Maktulün babası Mehmet Şerif Tekin, sanığa verilen cezayı az bulduğunu belirterek, Yargıtay'a başvuracağını söyledi.

Mehmet - Büyükarı - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 20:00:57
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 10:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhsine tekin IP: 88.231.48.xxx Tarih : 15.01.2008 10:54:47

madem eşi evlendiği zaman bakire değildi neden kabul etti.insanlar bir suç işlediği zaman suçlarını örtbas etmek için başkalarına binbir türlü suç atarlar.böyle katil bir kocaya verilen ceza çok az. iyi hali göz önünde bulundurulmuş.iyi hali olan böylesine vahşet yaparsa kötü hali olsaymış allah bilir?hem karını öldür hem iftira at.karısı erkeklerle tlf görüşüyormuş.madem öyle beş yıldır nerdeydin.boşverin bu palavraları.böylelerinin hakkı idamdır.tüm aynı düşüncede olanlara saygılarımla