4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Keşif ekibine linç girişimi!

Adana'da görülen tapu davasında keşfe giden ekibe, köylüler taş ve sopalarla saldırdı. Keşif ekibinin aracı saldırı sırasında büyük hasar görürken, jandarmanın copla müdahale ettiği köylülerden yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Baklalı Beldesi'nde yaşayan yaklaşık 300 kişi, 1942 yılından bu yana devam eden ve 5 bin dönüm kıraç araziyi kapsayan tapu davası nedeniyle yapılacak keşif için Patlak mevkiinde toplandı. Traktör ve römorklarla geldikleri alanda, ellerinde sopalarla keşif ekibini beklemeye başlayan köylüler, tarlalar üzerinde hak iddia edenlerin köyle hiçbir alakalarının olmadığını ileri sürdü. Ellerinde 1952 yılına ait tapular olduğunu ifade eden köylüler, tarlalarını kesinlikle vermeyeceklerini söyledi.

Keşif ekibinin gelmesiyle tepkiler artarken, köylüler kendilerini engellemeye çalışan jandarmaya sopalarla direndi. Çıkan arbedede çok sayıda köylü baygınlık geçirdi. Bu sırada, yaklaşık 5 bin dönüm arazinin tapusunu üzerine geçirdiğini iddia ettikleri Avukat Mahmut Boybatoğlu'nun kamyonette olduğunu fark eden köylüler, aracı taşlamaya başladı. Jandarma kadın, çocuk, yaşlı demeden köylüleri copla uzaklaştırmaya çalıştı. Taşlanan araç büyük hasar görürken, çareyi tarlaların içerisine sürerek kaçmakta buldu. Köylüler de traktörlerine binerek tarlaların içerisinde aracı takip ederken, keşif ekibini taşıyan kamyonet tozu dumana katarak gözden kayboldu.

Jandarma gözaltına almak için ellerini kelepçelediği köylüleri araçlara götürürken, yeniden arbede yaşandı. Bu sırada yaşlı bir kadın, özürlü çocuğunu göstererek, "Kocamı götürmeyin. Ona bir şey olursa, ben de ölürüm. Bu özürlü çocuk babasının hatırına yaşıyor" diyerek feryat etti.

Baklalı Belediye Başkanı Süleyman Göçer ile Büyükbaklalı Mahallesi Muhtarı Eyüp Sert de, jandarmaya yaptıkları sert müdahalenin yanlış olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Jandarma ise, hukuken karşıdaki şahsın mülk sahibi olduğunu, kendilerinin de yasanın gereğini yapmak zorunda olduklarını ifade ederek, köylüleri sakin olmaya çağırdı.

Köylü kadınlar, traktörlerin gölgesinde oturarak beklerken, erkekler ise jandarma tarafından bir ağacın gölgesine toplandı. Gözaltına alınan yaklaşık 30 köylü jandarma karakoluna götürüldü.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 15:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?