5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Okaliptüs korkuttu

Adana'da asırlık bir okaliptüs ağacının için için yanan kovuğunu söndürmek için polis, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar seferber oldu.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam merkez Seyhan İlçesi, Cemalpaşa Mahallesi'nde bulunan Devlet Demir Yolları (DDY) Lojmanları bahçesinde bulunan bir okaliptüs ağacının kovuğundan duman çıktığını gören vatandaşlar, polise haber verdiler.

Olay yerine gelen polis ekipleri, kovuğu için için yanan asırlık ağaç ile karşılaştı. Ağacı söndürmek için seferber olan vatandaşlar yaklaşık yarım saat bahçe hortumuyla yanan duman çıkan ağacın kovuğunu söndürmeye çalıştı.

Vatandaşların söndürme çalışmalarından bir sonuç alınamayınca olay yerine itfaiye ekipleri çağırıldı. İtfaiye ekipleri de ağacın kovuğuna hortum tutarak, uzun süre söndürmeye çalıştı. Dev ağaç, yaklaşık 1 saat süren bir çalışmanın ardından söndürülebildi.

Asırlık ağacın, çevresindeki tutuşan otlardan sıçrayan kıvılcım sonucu yanmaya başladığı tespit edildi. Bu arada, Kasım Gülek Köprüsü'ne devrilme ihtimali bulunan ağacın kesileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 15:56:29
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 15:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?