30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Polis evde dert dinliyor

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, ev ve iş yerlerini tek tek gezerek vatandaşların dilek ve şikayetlerini dinliyor. 

Avrupa Birliği'ne uyum yasaları kapsamında güvenlik hizmetlerini; halkın katılım ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürütmek, vatandaş-polis ilişkilerini geliştirmek ve suçla mücadelenin güçlendirilmesi amacıyla Adana İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, ev ve iş yerlerini ziyaret ediyor. 

Bu amaçla Adana kent merkezi 66 ayrı bölgeye ayrılırken, her bölgede toplum destekli polislik eğitim almış polis memurları görev yapıyor. 

Ziyaretlerinde, toplum destekli polislik projesinin, toplumun gönüllülük esasına dayanan desteğini sağlamak ve toplum odaklı hizmet anlayışı içinde, halkın güvenlik hizmetlerine olan memnuniyetini artırmak olduğunu anlatan ekipler, vatandaşların da dilek ve şikayetlerini yerinde dinleyerek çözüm bulmaya, gerektiği yerlerde resmi şikayet başvuruları için yönlendirmelerde bulunuyor. 

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, daha önce de halkı hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek için kısa filmler çekmişti.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 17:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?