5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Polisten, 'kap-kaç' uyarısı

Adana polisi, vatandaşları hırsızlığa, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılığa karşı uyarmak üzere kapı kapı dolaşarak bilgilendiriyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı polisler, Yüreğir ve Seyhan İlçeleri'nde özellikle hırsızlığın yoğun olduğu mahallelerdeki apartmanları tek tek dolaşarak, "Hırsızlık olayı sizin de başınıza gelebilir" diyerek, hırsızlığa karşı güvenlik önlemlerini anlatıyor, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılığa karşı alınacak tedbirleri içeren broşür dağıtıyor.

Vatandaşlara, "Polisin varlık sebebi sizlersiniz. Görevimiz de sizin haklarınızı korumaktır" diyen polisler, bir hırsızın kendilerine ait eşya ile kaybolması için saniyelere ihtiyacı olduğuna işaret ederek, tedbir alınmaması halinde araç içinde bırakılan çanta, cep telefonu veya kıymetli eşyalar ile restoranda asılı duran değerli bir mont, koltukta bırakılan el çantası ve masa üstündeki kredi kartının bile çalınabileceğini belirtti.

Vatandaşların, hırsızdan korunma yöntemlerini de anlatan polisler, özellikle birinci ve ikinci katlardaki balkon kapıları ve pencerelerin sağlam ve demir parmaklı, ana giriş kapısının çelik olmasına, bina girişi ile çevresinin aydınlatılmasına, evde ihtiyaçtan fazla ziynet eşyası bulundurulmaması, bulunanı da alışılmışın dışındaki yerlerde muhafaza edilmesini istedi. Polisler, kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık gibi olaylar ile oto ve otodan hırsızlık olaylarına karşı nasıl korunabileceğini de anlatırken şu uyarılarda bulundu:

"Yürürken çantanızı vücudunuza yakın tutun. Eliniz çantanızın açılan kısmı üzerinde dursun. Değerli ve gerekli eşyalarınızı elbiseniz iç cebinde taşıyın. Özellikle kalabalık yerlerde, miting, gösteri, yürüyüş veya törenlerde yankesicilere karşı dikkatli olun. Sırt çantasında cep telefonu, para cüzdanı ve değerli eşya bulundurmayın. Yolda yürürken kavga ederek, size yaklaşan, yardım isteyen şahıslardan uzak durun. Bankamatiklerden işlem yaparken şifrenizi kimseye göstermeyin. Cep telefonunuzu elde taşımayın.

Asla aracınızın kontak anahtarını, trafik tescil belgelerini oto üzerinde bırakmayın. Otonuz içinde cep telefonu, çanta, elbise, oto teybi veya başlığı bırakmayın. Aksi halde otonuzun camının kırılmasına davetiye çıkarırsınız. Aldığınız tüm tedbirlere rağmen şahsınıza ve malınıza saldırı olduğunda, herhangi bir eşyaya dokunmadan 155 polis imdat telefonunu arayın."

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 23:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?