3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Robot resim gaspçıyı yaktı

Adana'da silahlı gasp suçundan gözaltına alınan 19 yaşındaki Şadi Çetin'in, 2 taksiciden yapılan gasp olayının da faili olarak arandığı robot resmi sayesinde belirlendi.

Kimliği belirsiz silahlı bir kişi Sabancı Merkez Camii yanında 24 Ocak 2007 tarihinde yürüyen bir çiftin 2 cep telefonu ile 90 YTL parasını gasp etti. Çiftin polisteki ifadelerinden yola çıkan polis, araştırma sonunda zanlının Küçükdikili Beldesi’nde oturan Şadi Çetin olduğunu saptadı. Polis, bu bölgenin kendi sorumluluk alanında olmadığı için Küçükdikili'de jandarma ekipleriyle birlikte ortak operasyonda Çetin’i yakaladı. Bu kişiyle birlikte 2 tabanca ele geçirildi.

Jandarma, Şadi Çetin'in Kabasakal Mezarlığı yakınlarında 9 ve 13 Ocak'ta müşteri gibi bindikleri 2 takside şoförlerin para ve cep telefonlarının silah tehdidiyle gasp edilmesi olaylarının faili olarak aranan zanlı ile ilgili çizilen robot resime benzerliğini belirledi. Bunun üzerine soruşturma bu yöne de kaydırıldı. Şadi Çetin, para ve telefonları gasp edilen iki taksi şoförü tarafından da teşhis edildi. Suçlarını itiraf eden Çetin, 3 ayrı silahlı gasp suçundan tutuklandı.

 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 12:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?