5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Sabancılar mahkemede

İhsan Sabancı'nın resmi nikahsız yaşadığı Nevin Tenik'ten olan kızı Sevilay Sabancı, Sadıka Sabancı'nın torunu ve mirastan hak sahibi olduğunu ileri sürerek, babaannesinin ölmeden önce hazırladığı vasiyetnamenin iptali için dava açtı. Sabancı, "Hakkımı yediler, hakkımı helal etmiyorum" dedi.
Sevilay Sabancı, bugün sabah saatlerinde Avukatı Haldun Hulki Gürcan ile birlikte geldiği Adana Adliyesi'nde 6 Haziran 1988 tarihinde hayatını kaybeden Sadıka Sabancı'nın bıraktığı vasiyetinde hak sahibi olduğunu iddia ederek Nöbetçi 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Sevilay Sabancı, adliye girişi öncesi yaptığı açıklamada, hakkını helal etmediğini belirterek, "Benim ve babamın hakkını yediler. Bugüne kadar haklarımı kullandılar. Gelip helallik isteyecekler. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Hakkımı onlara helal etmiyorum. Hakkımı vermelerini istiyorum" diye konuştu.
Avukat Gürcan ise Hacı Ömer Sabancı Vakfı, Güler Sabancı, Nur Sabancı ve Yakup Sabancı aleyhine açtıkları davadan umutlu olduklarını söyledi. Gürcan, "Bugünkü açtığımız dava vasiyetin iptali davasıdır. Müvekkilimin murisi yani babaannesi Sadıka Sabancı ölümüyle davacı müvekkilimi ve davalıları mirasçı olarak bırakmıştır. Davacı müvekkilim, murisin torunu olup saklı pay sahibidir. Davadan tabi ki umutluyuz. Müvekkilimin hakkı var. Merhum Sadıka Sabancı 1988 yılında vefat etmiştir ve arkasından çıkan vasiyetnameyle tüm mal varlığını Hacı Ömer Sabancı Vakfı'na bir kısım mallarını da Yakup, Nur ve Güler Sabancı'ya bağışladığı sonradan ortaya çıktı. Biz bu olayı daha 3 ay önce öğrendik ve onun üzerine davamızı hazırladık. Dava dilekçesinde bazı şeyler açıklanmadı. Çünkü biz bu vasiyetnameye baktığımızda, gayri menkullerden ve bir kısım mallardan bahsediliyor fakat açıklama yok. Bunu zamanında mahkeme yapmadığı gibi vasiyeti tenfiz memuru da yapmamış. Mahkemede bu konuda hiçbir açıklattırmada bulunmamış. Şimdi açtığımız davada öncelikle, murisin mallarının terekesinin tespiti yoluna gidilecek. O yüzden de mallar açıklanmıyor davada. Bunu açtığımız dava sonucu mahkeme yapacak" şeklinde konuştu.
Avukat Gürcan ve Sevilay Sabancı açıklamalarının ardından Nöbetçi 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava başvurusunu yaparak adliyeden ayrıldı.
Sevilay Sabancı, üvey ablası olan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın, dedesi Hacı Ömer Sabancı'nın ölümü dolayısıyla çıkarılan "veraset ilamından hak edemeyeceği" iddiasıyla açtığı "nüfus kaydı terki" davasını kazanmıştı.
..
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 14:11:16
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 14:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?