5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Sekreter yavuz çıkınca...

Adana'da son 10 gün içerisinde girdiği iş yerlerinde patronunu tanıdığını söyleyerek güven sağladığı 15 sekreterin cep telefonunu konuşma bahanesiyle çalan şahıs, yemek yediği lokantada sekreterlerden biriyle karşılaşınca ihbar üzerine yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Adana'daki bir kişi, girdiği iş yerlerinin sekreterlerine, "Patronunu tanıyorum, telefonumun şarjı bitti telefon açmam lazım" diyerek cep telefonlarını kullanmak istediğini söyledi.

Sekreterlerin güvenini sağladıktan sonra cep telefonunu konuşma bahanesiyle alarak iş yerinden kaçan şahıs, bu yöntemle 15 sekreterin cep telefonunu çaldı.
Adana Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran 15 kişi, 40 yaşlarındaki bir kişinin cep telefonlarını aynı yöntemle çaldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, verilen eşkal üzerine şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

Bu arada, merkez Seyhan İlçesi, Cemalpaşa Mahallesi'ndeki bir lokantada yemek yiyen mağdur sekreterlerden biri, cep telefonunu çalan şahsı tanıyınca polisi aradı. Lokantaya gelen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Diyarbakır ve Mersin'de işlediği 39 ayrı suçtan sabıkası bulunan ve üzerinde kimliği çıkmayan, kendini Murat ve Aydın Sevinç olarak tanıtan şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Polis, şahsın üzerinde çalıntı 4 adet cep telefonu ele geçirdi.
Bu arada, polis, cep telefonlarını çaldıran ve şikayetçi olan kişilere ulaşarak şahsı teşhis etmeleri için Emniyet Müdürlüğü'ne çağırdı. Cep telefonunu çalan şahsı tek tek teşhis eden sekreterlerden Burcu İlkbal (25), Özlem Çağlayan (24) ve Aslıhan Dinler (26) şahsın iş yerlerine gelerek patronlarını tanıdığını söyleyerek kendilerine güven verdiğini daha sonra kendi telefonunun şarjı bittiğini ve cep telefonlarını kullanmak isteme bahanesiyle çaldığını anlattılar.

Öte yandan, sekreterlerin cep telefonunu çalan şahıs, bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Şahsın görüntülerde, sekreterle konuştuktan sonra cep telefonu istediği aldıktan sonra iş yerinden ayrıldığı yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 17:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?