5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Tarihi kiliseyi polise satmaya kalktılar

Adana'da Roma döneminden kalma tarihi bir kiliseyi içindeki mozaik ve sütunlarla birlikte polise satmak isteyen bir şebeke polis tarafından yakalandı. 

Bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı mali polisler A.D. (33) ve İ.Ö. (30) isimli şahısların ellerinde tarihi eser bulunduğunu belirleyerek şahıslarla irtibata geçtiler. Yapılan görüşmede, mali polis, şahıslarla 8 milyon 500 bin Amerikan Doları'na anlaşırken, kaçakçıların satmak istediği tarihi eserlerin Adana'nın Kozan İlçesi İdem köyü mevkii Hacı Ahmetli mezrasında bulunan Roma Dönemi'ne ait bir kilise ve içerisindeki 9 metrekare mozaik, sütunlar ile tarihi eserler olduğu ortaya çıktı.

Paranın teslimatı için Adana'da bir banka şubesinde randevu veren polisler şahısları beklemeye başladılar. Şahıslara seri numaraları alınmış paralardan yaklaşık 300 dolar kapora verilmesi sırasında düzenlenen operasyonda A.D., İ.Ö., M.M.Y. (31) ve Cumali Avvuncaner (30) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Kozan İlçesi'nde bulunan tarihi kilise Jandarma birlikleri ile birlikte Adana Müze Müdürlüğü görevlilerine teslim edilirken, şebeke üyesi olduğu belirlenen Murat G. (34) isimli şahsı yakalama çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 18:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?