4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Terör operasyonuna 8 gözaltı

Adana'da, terör örgütü Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) ve Maoist Komünist Partisi'ne (MKP) mensup 3'ü bayan 8 kişi bomba yapımında kullanılan malzemelerle birlikte ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, MLKP ve MKP terör örgütü mensuplarının eylem hazırlığı içerisinde olduğu ihbarını alan Adana Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün çeşitli mahallelerde gerçekleştirilen operasyonda, E.G., D.D.G., Ç.M., V.S., S.D., M.S., Ş.Ç. ve M.Y.Y. gözaltına alındı. Örgüt mensuplarının kaldıkları evlerde yapılan aramada, zaman ayarlı bomba yapımında kullanılan bomba malzemeleri ve masa saatleri, MLPK ve MKP terör örgütlerine ait çok sayıda örgütsel doküman ve propaganda amaçlı yayınlar, pankartlar, pankart yapımında kullanılan malzeme ve şablonlar, geceleri korsan gösterilerde kullanılan meşaleleriyle çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan 3'ü bayan 8 kişi, adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, bomba yapımında kullanılan malzemelerle birlikte ele geçirilen ve eylem hazırlığı içinde olduğu bildirilen 8 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak bir grup, İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Grup adına okunan açıklamada, "Bu gözaltı ve baskılarla söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğümüz engellenmeye çalışılıyor" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 16:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?