2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Terör örgütü operasyonu: 3 gözaltı

ADANA’da yasadışı bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda, biri lise öğrencisi 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 52 yaşındaki Ahmet Abikaz'ın evinde yapılan aramada bir kalaşnikof tüfek, 59 mermi ve bir şarjör ele geçti.

Merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Yakapınar Beldesi’nde oturan ve besicilik yapan Ahmet Abikaz’ın, kırsaldan gelen örgüt mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı ihbarıyla harekete geçen polis ve jandarma ekipleri ortak operasyon yaptı. Savcılık izniyle eve yapılan baskında Abikaz gözaltına alındı. Evde yapılan aramada bir kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek ile bu silaha ait 59 mermi ve bir şarjör ele geçti.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE DERGİ SATIŞI

Dağlıoğlu Mahallesi’ndeki Fatih Ticaret Meslek Lisesi çevresinde toplanan bazı grupların, öğrencilere yasadışı örgütün gençlik yayın organı adıyla yasadışı yayınları zorla satmaya çalıştıklarını belirleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yapılan operasyonda 19 yaşındaki Hasan Özmen ile aynı okulun birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.Y. gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların satmaya çalıştıkları ‘Yurtsever Gençlik’ adlı 14 dergiye el kondu.

Her iki olayla ilgili gözaltına alınan 3 zanlı, ‘Yasadışı bölücü terör örgütü üyeliği, yardım-yataklık ve bölücü örgüt propagandası yapmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

 

DHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 18:24:36
Güncelleme :2 Ocak 2008 Çarşamba 18:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?