5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Trilyonluk davaya son 7 tahliye

Merkezi Konya'da bulunan Endüstri Holding'in mallarının yağmalanması ve bazı iştiraklerinin ucuza kapatılması iddiasıyla açılan 50 sanıklı davada tutuklu sanık kalmadı. Mahkeme, tutuklu 7 sanığı tahliye ederken sanıklardan Halil Şafak ile Hüdaverdi Şafak'ın gıyabi tutuklama kararlarının devamına karar verdi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Mustafa Ertekin, Mahmut Tuna, Fuat Bekir Duyanoğlu, Abdulmuttalip Kara, Fevzi Çalışır, Ali Oymak ve Doğan Oymak ile tutuksuz 6 sanık hazır bulundu.

Duruşmada mahkeme heyetine yeni bir dilekçe sunan Endüstri Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Mustafa Ertekin, kendisi döneminde alınan Akmermer A.Ş.'yi 70 milyara holding bünyesine kattıklarını belirterek, "Akmermer A.Ş. benim dönemimde alındı. Ocağı aldıktan sonra 750 - 800 milyarlık iş makineleri aldık. Ancak zarar ettik. Bizde ocağı kapattık. Emniyet burada yaptığı incelemelerde ocağı 4.5-5 trilyon değer biçmiş. Türkiye'de yüzlerce mermer ocağı var. O zaman Türkiye'nin cari açığı kalmaz. Kimsenin çalışmaya ihtiyacı olmaz" diye konuştu.

Sanık avukatları ve sanıkları dinleyen mahkeme heyeti duruşmaya kısa bir süre ara vererek kararını açıkladı. Mahkeme verdiği kararda Abdulmuttalip Kara'nın normal, diğer 6 sanığın ise 10 bin YTL kefaletle tahliye edilmesine, serbest bırakılan sanıkların mal varlıklarının araştırılmasına, konu ile ilgili araştırma yapılması için Enerji ve Tabi Kayanaklar Bakanlığı'na yazı yazılmasına ve gıyabi tutukluluk kararları bulunan Halil Şafak ile Hüdaverdi Şafak'ın ise tutukluluk kararlarının devamına karar verdi.

Tahliye kararını tutuksuz sanıklar ve avukatlar, adliye binası önünde birbirlerine sarılarak kutladı.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 17:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?