5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Üst geçit eylemi

Adana'nın Şakirpaşa Mahallesi sakinleri, D-400 karayolu Özbucak Kumaş Fabrikası önünde üst geçit yapılması için eylem yaptı. Eyleme, geçtiğimiz yıl 9 yaşındaki oğullarını aynı noktada trafik kazasında kaybeden aile de destek verdi.

Merkez Seyhan İlçesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı Şakirpaşa Mahallesi D-400 karayolu üzerinde, Özbucak Fabrikası önünde toplanan bir grup, üzerinde "Bir üst geçit kaç insan eder?" yazılı pankart açarak eylem yaptı. Grup adına bir basın açıklaması yapan Mehmet Bıldırcın, 3 Ağustos 2004 tarihinde aynı noktada meydana gelen kazada 22 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "1 yıldır sürdürdüğümüz üst geçit talebimize 'Ödenek yok' diyorlar. Başka ölümlerin olmaması için, insanlarımızın canının bu kadar ucuz olmadığını göstermek için soruyoruz, daha kaç insanımızın ölmesi gerekiyor? 22 insanımızın ve bundan sonra yaşanacak ölümlerin sorumlusu belediyelerimizdir" şeklinde konuştu.

Eyleme, aynı noktada geçen yıl karşıdan karşıya geçerken 9 yaşındaki oğulları Aziz Ağaçdalı'nı kaybeden anne Asuman ve Baba Selçuk Ağaçdalı da ellerindeki oğullarının fotoğrafıyla destek verdi. Anne Asuman Ağaçdalı, oğlunun ölümüyle yüreğinin yandığını vurgulayarak, "Başka annelerin yüreğinin yanmaması için üst geçit bir an önce yapılsın" dedi.

Grup daha sonra, "Halkız, haklıyız kazanacağız", "Çetelere değil üst geçide bütçe" şeklinde sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 18:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?