5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ziyaretçileri gelmeyince ölmek istediler

Adana Çocuk Yuvası'nda kalan 2 kız çocuğu, aileleri bayramda kendilerini ziyaret etmeyince ilaç içerek intihara kalkıştı.

Alınan bilgiye göre, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Çocuk Yuvası B Blok 6 No'lu odada kalan 15 yaşındaki K.A. ile 14 yaşındaki G.A. Ramazan Bayramı'nda ailelerinden ve yakınlarından ziyaretlerine gelen ya da telefonla hatırlarını soran olmayınca bunalıma girerek ölmeye karar verdiler.

İntihar etmek isteyen kızlardan 14 yaşındaki G.A., dün gece 23.00 sularında doktor odasına pencereden girerek bulduğu hapları cebine doldurarak odasına döndü. Getirdiği hapların bir kısmını arkadaşı K.A'ya verip, kalanını da kendisi içerek intihara kalkışan G.A. ilaçların da etkisiyle uykuya daldı.

Sabah temizliğini yapmak üzere odayı giren görevlililer, güçlükle uyandırdığı kızların "başımız ağrıyor" şikayetiyle karşılaştı. Durumun yetkilileri bildirilmesi üzerine intihara kalkıştıklarını itiraf eden çocuklar, Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Oda arkadaşıyla birlikte intihara kalkışan G.A., Amasyalı olduğunu ve 4 senedir Adana Çocuk Yuvası'nda kaldığını belirtirken, "Canımız sıkıldı, bize kötü davranan olmadı. Gayet iyiyiz. Öylesine ölmek istedim" diyerek gözyaşı döktü.

Arkadaşının getirdiği hapları içerek ölmek isteyen K.A. da, 5 senedir yurtta kaldığını ve ailesinin Adana'da olmasına rağmen anne ve babası ayrı yaşadığı için arayıp sormadıkları için bunalıma girdiğini söyledi.

Ailesinden umudunu kestiğini belirten K.A., 5 kardeşinden birisinin de cezaevinde belirterek, "Bayramda kimse beni arayıp sormadı. Bunalıma girdim, ölmek istedim. Hapları içtiğimde öleceğimi düşünüyordum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2005 Pazar 12:59:57
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 13:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?