24
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Kırgızistan Kültür ve Turizm Bakanı Adana'da

Kırgızistan Kültür ve Turizm Bakanı Sultan Rayev, Türkiye ile Kırgızistan'ın iki kardeş ülke olduğunu belirterek, kardeşlik bağlarının daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Beraberindeki heyetle bugün Adana Valiliği'ni ziyaret eden Kırgızistan Kültür ve Turizm Bakanı Bakanı Sultan Rayev'i, Adana Valisi Cahit Kıraç şehir dışında olduğu için Vali Vekili Mehmet Demir karşıladı. Vali Vekili Demir, Bakan Rayev'e Adana'nın coğrafi, ekonomik ve kültürel yapısıyla ilgili bilgiler verirken, "Biz sizinle kökten akrabayız. Hem gönül hem kan bağlarımız var. Her zaman omuz omuza olmalıyız" dedi.

Bakan Rayev de, bağımsızlığı ilan ettiklerinde kendilerini tanıyan ilk ülkenin kardeş Türkiye olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye ile kan ve gönül bağı olmasına rağmen, ekonomik ve turizm alanındaki ilişkileri de geliştirmeleri gerektiğine işaret eden Rayev, yetkililerin bu yönde de çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Rayev, "İki ülke olarak kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmeliyiz. Türkiye, dünyaya açık ve tecrübeli, güçlü bir ülke. Bize yol gösterici olun. Her alanda işbirliği yapalım. Ülkemiz insanları da sizleri çok seviyor ve beğeniyor. Gücümüzü birleştirelim, daha güçlü olalım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 16:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?