7
Mayıs
2024
Salı
ADANA

Mehmet Özöncel


Adana’da emekli bir subay, 28 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak. Protokole imza atan Vali Kemal Önal, devletin imkanlarının kısıtlı olduğunu belirterek diğer hayırseverlere çağrıda bulundu.

Hayırsever emekli Albay Mehmet Özöncel (75), kendi adına okul yaptırmak için kolları sıvadı. Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne müracaat eden Özöncel’e Belediye Evleri Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresi’ndeki arsada okul yaptırabileceği bildirildi. Yapılan görüşmeler sonunda 28 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırılmasına karar verildi. Özöncel’in, kendi adını taşıyan ve yaklaşık bin öğrencinin eğitim alabileceği 5 katlı okul için 500 milyar lira harcaması bekleniyor.

Hayırveser emekli subay ile Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında konuyla ilgili üçlü protokol imzalandı. Vilayet merkezindeki imza töreninde Vali Kemal Önal, Vali Yardımcıları ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile Mehmet Özöncel hazır bulundu. Vali Önal, okula çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Ancak devletin imkanlarıyla bir kısmı yapılabilmekte. Onun için hayırsever insanlarımızın katkısına ihtiyaç var. Mehmet Özöncel’i tebrik ediyorum. İmkan olsa da keşke biz de yaptırabilsek" dedi. Önal, Mehmet Özöncel’e "Basın önünde protokol imzalamamızın nedeni sizi teşhir etmek veya tanıtmak değildir. Başkalarını da okul yaptırmaya özendirmek teşvik etmektir" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar