6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Saim Gizer


Adanalı hayırsever Saim Gizer’in, annesi Perihan Gizer ve babası Mustafa Necati Gizer adına yaptırdığı Sağlık Ocağı ile Halk Sağlığı Laboratuvarı tamamlandı. Vali Kemal Önal, tesisleri Adana’ya kazandıran hayırsever işadamına teşekkür etti.

Adana’ya sağlık tesisi kazandırmak için İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuran hayırsever İşadamı Saim Gizer’e Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait arsa tahsis edildi. Kısa sürede inşaatına başlanan Belediye Evleri Mahallesi’ndeki Sağlık Ocağı ile Halk Sağlığı Laboratuvarı tamamlandı. Mustafa Necati Gizer Sağlık Ocağı ve Perihan Gizer Halk Sağlığı Laboratuarı İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilerek, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Mercan, bir ay içerisinde tam olarak hizmet vermeye başlayacak olan Sağlık Ocağı ile Halk Sağlığı Laboratuvarı’nı Vali Kemal Önal’a gezdirerek bilgi verdi. Vali Önal, tesislerin çok modern yapıldığını, böyle bir tesisin Adana’ya kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Her iki tesisi de gezerek bilgi alan Vali Kemal Önal, hayırseverlere Adana’ya böyle güzel tesisleri kazandırmaları çağrısında bulundu.

Sağlık Müdürü Dr. Serdar Mercan, Sağlık Ocağı’nın geniş bir alana yayılan Belediye Evleri Mahallesi’ne, Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın ise Adana’nın tamamına hizmet verecek şekilde planlandığını belirtti. Böyle bir uygulamanın Türkiye’de ilk olduğuna dikkat çeken Mercan şöyle konuştu:
"Halk Sağlığı Laboratuarı Adana kent merkezi ve ilçelerdeki 45 Sağlık Ocağı, 2 AÇSAP Merkezi ve 2 Sağlık Evi’ne hizmet verecek. Artık hastalar birçok tahlil için hastanelerde uzun kuyruklar oluşturmayarak yığılmalar önlenmiş olacak. Hastalar kendilerine en yakın sağlık birimine başvurduğunda tüm işlemleri orada çözümlenecek, başka yere başvurma ihtiyacı duymayacak. Çünkü hastanın kanı ve tahlil için gereken numuneler başvurduğu sağlık ocağında alınacak ve Halk Sağlığı Laboratuvarı’na ait araçlar günde 2 kez bu sağlık ocaklarına giderek örnekleri laboratuvara getirecek; yapılan işlemler sonuçlandıktan sonra bunları ilgili sağlık ocağına gönderecek."

Mercan, Perihan Gizer Laboratuvarı’nda bir uzman biyolog, 1 biyokimya uzmanı ve 12 laboratuvar teknisyeninin görev yapacağını, benzer sistemle birer laboratuvarın Kozan ve Ceyhan ilçelerinde de kurulacağını sözlerine ekledi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar