20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALADAĞ - ADANA

Adana Valisi Kemal Önal Aladağ'da

 Adana Valisi Kemal Önal, Aladağ İlçesi'ne yapılacak olan 2 gölet ile 25 bin dönüm arazide sulu tarım yapılacağını söyledi. Vali Kemal Önal, daire müdürleri ile birlikte Aladağ İlçesi'ni ziyaret etti.

Adana Valisi Kemal Önal, Aladağ İlçesi'ne yapılacak olan 2 gölet ile 25 bin dönüm arazide sulu tarım yapılacağını söyledi.

Vali Kemal Önal, daire müdürleri ile birlikte Aladağ İlçesi'ni ziyaret etti. Kaymakam Ahmet Arık'tan ilçenin sorunları hakkında brifing alan Vali Önal, ilçede bugüne kadar 33 kilometrelik asfalt yapıldığını, bu yıl içerisinde ise 21 kilometrelik asfalt daha yapılmasının planlandığını belirtti. Önümüzdeki yıldan itibaren her ilçede birer stabilize ekibi oluşturacaklarını kaydeden Önal, Aladağ ile Kayseri sınırları arasındaki Kapızbaşı Şelalesi ile Anavarza Kalesi gibi yerlerin ulaşım sorununu turizm amaçlı yollar sınıfında değerlendireceklerini söyledi.

 
Aladağ İlçesi'nin fiziki şartları nedeniyle orman köylüsü olan vatandaşların ekonomik sıkıntıları aşmasında hayvancılığı öne çıkarıp, gelen seracılık tekliflerini de değerlendirerek projeler geliştirerek hayata geçireceklerini ifade eden Önal, ilçeye yapılacak 2 gölet ile de 25 bin dönüm arazide sulu tarım yapılmasının sağlanacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 16:44:09
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 17:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?