18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALADAĞ - ADANA

Gözyaşları sel oldu

Cudi Dağında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında şehit düşen Özel Harekat Polisi Arif Mamış'ın cenazesi, Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı Kıcak köyünde binlerce kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Şehit polis Arif Mamış için Kıcak Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni düzenlendi.  Cenaze aracında bekletilen şehidin naaşı, meslektaşlarının omuzunda namazın kılınacağı alana götürüldü. İlçe merkezi ve çevre köylerden de çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Adana Müftüsü Arif Gökce cenaze namazını kıldırdı.

Müftü Gökce, namazın ardından yaptığı konuşmada, böyle bir cenaze töreninin kimseye nasip olmayacağını belirterek, "Bir köyde bir cenaze bu kadar kalabalık tarafından uğurlanmaz. Alanı dolduran herkesin bu polis gibi şehit olmak istediğini hissediyorum. Şehidimiz en şerefli mertebeye ulaştı. Onu doğuran ana, onu büyüten baba ne güzel bir evlat yetiştirmiş" dedi.

Müftünün konuşması alanı dolduran kalabalıktakileri duygulandırırken, Müftü Gökce de ağlamaklı oldu. Daha sonra şehidin cenazesi polis arkadaşlarının omuzunda mezarlığa götürüldü. Bu sırada özel harekat polisleri, cenazeyi taşıyan çevik kuvvet ekibinden alarak mezarlığa kadar götürdü. Tabutu taşıyan özel harekat polislerinden biri gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin cenazesi daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.  Törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ile bazı Adana milletvekili katıldı.

Şehidin eşi Ebru Mamışlı ile 3 yaşındaki çocuğu Sudenaz babası toprağa verilirken duygulu anlar yaşadı. Sudenaz ağlayan annesini teselli ederken bir taraftan da göğsündeki babasının fotoğrafını sevdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2012 Cuma 19:04:51
Güncelleme :28 Mart 2012 Çarşamba 14:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?