19
Mayıs
2024
Pazar
ALADAĞ - ADANA

Aladağ 3 aydır kaymakamsız

Adana’nın Aladağ İlçesi, 3 aydır kaymakamsız kaldı. Bürokratik işlemler için 140 kilometre yol kat ederek Karaisalı’ya gitmek zorunda kalan ilçe halkı, biran önce kaymakam gönderilmesini bekliyor.

Aladağ Kaymakamı’nın doğu görevi nedeniyle ilçeden ayrılmasından sonra yerine planlama gereği Karaisalı Kaymakamı Alpaslan Yılmaz verildi. Ancak, Aladağ ile Karaisalı arasında 70 kilometrelik mesafe bulunması, Kaymakam Alpaslan Yılmaz’ın da işini zorlaştırdı. Yazın kavurucu sıcağında hem Karaisalı’da, hem de dağlık alanda kurulu Aladağ’da aynı dönemde görev yapmak zorunda kalan Kaymakam Yılmaz, gidiş-dönüş 140 kilometreyi bulan yolculuk nedeniyle Aladağ’a sıkça gidemez olunca işler karıştı.

Aladağ’da yaşayan vatandaşlar, Kaymakamlık imzası gerektiren durumlarda günlerce Karaisalı Kaymakamı Alpaslan Yılmaz’ın gelmesini beklerken, imkanı olanlarsa doğrudan Karaisalı’ya giderek işlerini yürütmeye başladı. Bu durumun Aladağ halkına büyük sıkıntı verdiğini belirten Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanlı Necmettin Ocak, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi. Ocak, "Kaymakamımız doğu görevine gidince Valiliğe dilekçe verdik, İmamoğlu Kaymakamı’nı istedik. Ama bu kez de Kozan Kaymakamı izine ayrılmış, o da iki ilçeye birden bakıyor. Arada ezilen Aladağ halkı oluyor. Meselenin çözümü için Adana milletvekilleri ve Valimiz Kemal Önal’dan yardım istiyoruz" dedi.

Adana Vali Yardımcısı Ahmet Narinoğlu da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kendisinin de benzer bir tayin sonrası bir dönem Karaisalı Kaymakamlığı’na baktığını belirtirken "Aladağ İlçe Kaymakamı doğu görevine gitti. Yerine planlama gereği Karaisalı Kaymakamı bakıyor. Tabi fiilen Karaisalı Kaymakamı, ama görev olarak Aladağ’a da bakıyor. Haftanın belli günlerinde Aladağ’a giderek görevine devam ediyor. Atama olmadığı için Karaisalı’ya bakıyor. Biraz Karaisalı’nın Aladağ’a uzaklığı var. Kabul etmek lazım. Ondan kaynaklanan problemler var. Ama sızlanma olmadan görev sürüyor biliyorum. Kaymakamlar Yaz Kararnamesi yakında çıkacak. Hem mahallinden talep hem siyasi kesimlerden talep geldiği taktirde Aladağ’a da atama yapılabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 13:42:53
Güncelleme :1 Haziran 2006 Perşembe 17:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?