19
Mayıs
2024
Pazar
ALADAĞ - ADANA

Aladağ'ın yol haritası değişiyor

Adana’nın dağlık alanda kurulu Aladağ İlçesi’nde yol genişletme ve arsa kazanma çalışmalarına başlandı.

28 Mart Yerel Seçimleri’nde halkın büyük teveccühü ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nden belediye başkanı seçilen Yusuf Yıldız, 169 yıllık ilçenin makus talihini değiştirmek için kolları sıvadı. Başkan Yusuf Yıldız, 1835 yılında Karaköy olarak kurulan, daha sonra Karsantı adını alan Aladağ’ın 1973 yılında belde, 1987 yılında da ilçe olmasına rağmen nüfus ve yüz ölçüm olarak bir türlü büyüyemediğini söyledi.

Aladağ’ın bir buçuk asırdır muhtar zihniyetiyle yönetilmesi yüzünden nüfusu yaz ayları hariç hala 10 bine ulaşamadığından dert yanan Başkan Yıldız, yayla döneminde 30 bini aşkın nüfusa hizmet vermekte zorlandıklarını belirtti. Başkan Yıldız, Aladağ’ı gerçek manada bir ilçe konumuna kavuşturmak için öncelikle yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç duyulduğunu, ancak dağlık ve ormanlık alanda bulunmaları nedeniyle yasal engellere takıldıklarını ifade etti. 

Başkan Yusuf Yıldız, Aladağ halkını rahatlatmak için ilk etapta ilçe girişinden başlamak üzere yol genişletme ve pazar yeri çalışmalarına başladıklarını belirtirken "Aladağ, Aladağ olalı hep yerinde saymış. Biz tarihi ve turistik özelliklerinin yanısıra yayla konumunda olan ilçemizi daha modern görünüme kavuşturmak için kolları sıvadık. İlk etapta ilçe girişinde Pınar ve Mikro Madencilik firmalarının araç desteği, bizim de personel ve yakıt yardımımızla 500 metre uzunluğunda yol genişletme çalışmalarına başladık. Yaklaşık 20 gündür süren çalışmalarımızı 10 güne kadar tamamladığımızda Aladağ ilçe girişini çift yönlü yola ve daha geniş pazar yerine kavuşturacağız. Daha sonra hükümetimizin de yardımıyla orman özelliğini kaybetmiş arazileri kamulaştırarak Aladağ halkının hizmetine sunacak yeni tesisler yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 11:21:42
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 15:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?