19
Mayıs
2024
Pazar
ALADAĞ - ADANA

Aladağlı çiftçileri dolu vurdu

Aladağ Ziraat Odası Başkanı Murat Şahin, şiddetli dolu yağışının ilçeye bağlı başta Yetimli, Kökez, Zambıl, Yolçatı, Gireği, Darılık gibi köylerde üreticilerin bin bir ümitle yetiştirdiği elma, erik, kiraz, üzüm bahçeleri ile domates, fasulye, salatalık ekili alanlarda büyük zarara yol açtığını söyledi.

Başkan Murat Şahin, ormanlık alanda bulunan bu köylerde vatandaşların zaten yoksulluk içinde yaşamlarını sürdürdüğünü ve dolu yağışının getirdiği zararın telafi edilemeyeceğini belirterek Hükümetin mağdur üreticilere destek vermesini istedi.

Başkan Şahin, dolu yağışı sonrası üreticilerin ziraat odası başta olmak üzere kaymakamlık ve ilçe tarım müdürlüğüne akın ettiğini, toplanan dilekçelerin de Valiliğe gönderildiğini belirtirken "Başvurulara rağmen şu ana kadar herhangi bir yardım mesajı gelmedi. Yasa gereği doğal afet durumunda yardım için üreticinin malının yüzde 40'ını kaybetmesi şartının getirilmesi tüm çiftçileri perişan etti. Bu insanlar gerçekten çok mağdur. Hiç değilse kısmi kredi verilmeli, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları ertelenmelidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 12:58:39
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 15:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?