17
Mayıs
2024
Cuma
ALADAĞ - ADANA

Anne ile babanın çocuk savaşı

Aladağ’da boşanan Nehir Keser ve Ali Aşsız çifti, 4 yaşındaki oğullarının velayetini almak için savaş veriyor. 24 yaşındaki Nehir Keser ile 33 yaşındaki Ali Aşsız arasındaki olaylar zinciri birbirleriyle tesadüfen tanışıp ardından da evlenmeleriyle başladı.

Çiftin, Mehmet Ali adını verdikleri bir oğulları dünyaya geldi. Ali Aşsız ve Nehir Keser şiddetli geçimsizlik yüzünden 2002 yılında Aladağ Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonunda boşandı. Mahkeme, küçük Mehmet Ali’nin velayetini anne Nehir Keser’e verdi. Ancak anne, çok geçmeden eski eşi Ali Aşsız’ın oğlunu sevme bahanesiyle kaçırdığını iddia ederek yeniden mahkemeye başvurdu. Bunun üzerine çocuğun kendisinde olmadığını öne süren Ali Aşsız da oğlu Mehmet Ali’nin velayetini geri alabilmek için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne "velayeti iptal" davası açtı.

DURUŞMAYA GİDERKEN VURULDULAR

23 Aralık 2003 günü, Nehir Keser, annesiyle birlikte duruşmaya giderken Reşatbey Mahallesi 7. Sokak içerisinde hiç tanımadıkları bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Olayda Nehir Keser ve annesi Mürvet Keser (60) ayaklarından vurulmaları sonucu hastanelik oldu. Nurettin Peri (41) isimli saldırgan ise kısa sürede olayda kullandığı pompalı tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Tetikçi Peri, emniyette verdiği ifadesinde, "Bana silahı veren Ali’dir. Şahısları o bana gösterdi ve vurmamı istedi. Bende vurdum" demişti.

Halen cezaevinde tutuklu bulunan Nurettin Peri ve olayı azmettirdiği ileri sürülen Ali Aşsız hakkında Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Adam öldürmeye teşebbüs ve azmettirmek’ suçlarından 24’er yıl ağır hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme heyeti, duruşmasına hiç gelmeyen Ali Aşsız hakkında azmettirmekten gıyabi tutuklama kararı çıkarttı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri aranan Ali Aşsız’ı gizlendiği Yüreğir İlçesi Yeni Doğan Mahallesi’ndeki evinde yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Aşsız, hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek tutuklandı. Bu arada, nerde ve kimin yanında olduğu bilinmeyen Mehmet Ali ise bir sır gibi saklanıyor.

ANNE DE BABA DA OĞULLARININ YERİNİ BİLMİYOR

Velayeti iptal duruşmasında Ali Aşsız, eski eşini suçlarken, "Evli ve bir çocuk babasıydım. Ben evliyken Nehir ile ilişkimiz oldu. Nehir bana hamile kaldığını söyleyerek ’Ya benimle evlenirsin yada seni bağlı olduğun askeri birliğe şikayet ederim’ deyince ben de mecburi evlilik yaptım. Bu evliliğim 5 ay sürdü. Sonra anlaşamayınca ayrıldık. Onun yüzünden ilk evliliğimden ve işimden oldum. 100 milyar lira borçlanarak icralık oldum. Çocuk bende yok. Çocuğu annesi saklıyor. Bulursam alacağım" diye konuşmuştu.

Nehir Keser de oğlunu, 20 Haziran 2003 tarihinde oğlu Mehmet Ali’yi görmek için Adana’ya gelen Ali Aşsız’ın kaçırdığını öne sürmüştü. Aylardır oğlunun yüzünü göremediğini öne süren Nehir Keser, velayeti üzerinde bulunan oğlunu babasının kendisinden kaçırdığını ve göstermediğini ileri sürmüştü. Ali Aşsız’ın, oğlunun yerini bildiğini söyleyen Nehir Keser duruşmada, "Ali, oğlumu benden saklayarak intikam almaya çalışıyor. Çocuğumun hayatından endişe ediyorum. Ali’nin psikolojisi bozuk. Oğluma bakamaz. Ona kötülük yapmasından korkuyorum" şeklinde konuşmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 14:55:58
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 10:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?