28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Tavuklar panik yarattı

Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Tuzla Beldesi Akyatan Lagünü sahasındaki bir köyde tavukların aniden hastalanmaya başlaması üzerine şüpheye kapılan köylüler, yetkililerden yardım istedi. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, hastalanan tavukları bir çuvala koyup incelenmek üzere götürdü.

Göçmen kuşların yoğun olarak bulunduğu Kapı Köyü'nde, son 2-3 günde tavukların peş peşe hastalanması üzerine endişelenen köylüler, önce durumu Muhtar İsmet Karakuş'a bildirdi. Muhtar da Karataş İlçe Tarım Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedi. İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Atilla Evrensel ile Serbest Veteriner Zekeriya Bulut, bugün kuruma bağlı bir araçla Kapı Köyü'ne gelerek hastalıklı tavuk aradı. Ellerine eldiven geçiren veterinerler, araştırma sonucunda Cumali ve Ayhan Ağırbaş ile İsmail Kermen'e ait tavukları incelemeye aldı.

Veterinerler, vatandaşların avlusunda ve kümeslerde yaptıkları inceleme sonucu hareket kabiliyetini yitiren tavukları yanlarında getirdikleri çuvallara koyarak, incelenmek üzere İlçe Tarım Müdürlüğü'ne götürdü. Karataş İlçe Tarım Müdürlüğü Veterineri Atilla Evrensel, hasta hayvanların çocukların oyun alanında ve avluda serbest dolaştırılmaması konusunda uyarırken, "Bu işin şakası yok. Laboratuar sonuçları gelinceye kadar tavuklarınızı kapalı alanlarda, kümeslerde tutun. Serbest dolaştırmayın" dedi.

Köylüler de, tavuklardaki hastalığın kendi aralarında "kıran" dedikleri, havaların soğudu zamanlarda ortaya çıkan bir hastalık olduğunu belirtirken, "Keşke hepsi ölse de kurtulsak. Aylardır bu korkuyla yaşıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 17:27:50
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 17:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?