16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Seyhan'da inanılmaz hırsızlık

Adana'da, iki kadın, su isteme bahanesiyle girdikleri evdeki iki kadını, evde “büyü” olduğuna inandırıp, bunu bozabileceklerini söyleyerek kandırdı ve kollarındaki bilezikleri ”okuyup-üfleyeceğiz” diyerek alıp kayıplara karıştı.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahallesi 65 sokak 2 numaralı eve gelen kimliği belirsiz iki kadın, kapıyı çalıp susadıklarını söylediler. Bu sırada ev sahibi Bedriye S. (50) ve ziyarette bulunan komşusu Leyla A. (28) ile konuşmaya başlayan kadınlar, evde bir tuhaflık olduğunu ve büyü yapılmış olduğunu söylediler.

Kadınlar, büyüyü bozabileceklerini belirttiler ve evdekileri buna inandırdılar. Kadınlar, bir örtüyü açarak ev sahibi ve komşusundan, kollarındaki altın bilezikleri içine koymalarını istediler. Bedriye S, kolundaki altın künye, Leyla A. da 5 bileziği örtüye koydular. Bir süre büyü ile ilgili çeşitli şeyler anlatan kadınlar, daha sonra altınları “okutup-üfletmek” için götürmeleri gerektiğini belirterek, sahipleriyle birlikte evden ayrıldılar.

Zanlı iki kadın, bir süre Bedriye S. ve Leyla A. ile sokakta yürüdüler ve daha sonra da altınların evde olduğunu söyleyerek, gitmelerini istediler. Bedriye S. ve Leyla A. eve geldiklerinde kadınların söyledikleri yerde altınlarını bulamayınca kandırıldıklarını anladılar. Bedriye S. ve Leyla A, altınlarının çalındığı iddiasıyla polise başvurdular. 

Polis ekipleri, mahallede yaptığı aramalarda, mağdurların ifadesine göre biri türbanlı olduğu belirlenen iki kadını bulamadılar.


a.a
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 17:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?