18
Mayıs
2024
Cumartesi
TUFANBEYLİ - ADANA

-25 dereceyi gördük!

Kar kalınlığının 2 metre olduğu Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde termometreler bugün sabah eksi 25 dereceyi gösterdi. Aşırı soğuklar nedeniyle otomobiller çalışmadı.

Türkiye'yi bu yıl etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, Adana'da en çok Tufanbeyli ilçesinde etkili oldu. Kar kalınlığının 2 metre olduğu ilçede soğuk ve kar nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre gece ilçede hava sıcaklığı eksi 27.5 olarak ölçülürken, sabah saat 08.25'te otomobilin termometresinde hava sıcaklığı eksi 25 derece olarak görüldü.

Tufanbeyli'de son 15-20 yılın en soğuk günleri yaşanırken, bu durum vatandaşları da olumsuz etkiledi. İçme suları buz tutan vatandaşlar, sabahleyin işe gitmek için otomobiline bindi ancak soğuk nedeniyle araçlar çalışmadı. Aşırı soğuk nedeniyle aküler donduğu için otomobil sahipleri, iş yerine tamirciye gitmek zorunda kaldı. Çatılarda ise buz sarkıtları oluştu.

Belediye özellikle öğle saatlerinde havanın biraz yumuşamasıyla sarkıtların düşmesinden doğacak tehlikeye karşı vatandaşları uyardı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2012 Salı 19:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?