18
Mayıs
2024
Cumartesi
TUFANBEYLİ - ADANA

Benzin istasyonunun çatısı çöktü

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 1.5 metreyi aşan kar nedeniyle benzin istasyonunun çatısı çöktü.

Tüm Türkiye'yi bir kez daha etkisi altına alan kar ve soğuk hava Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde etkili oldu. Son 20 yılın en soğuk ve en karlı kışını geçiren Tufanbeyli'de 2 günden bu yana devam eden kar, etkisini sürdürüyor. İlçe merkezindeki kar kalınlığı 1.5 metreyi aşarken, yoğun kar yağışı nedeniyle de bir benzin istasyonunun çatısı çöktü. Söz konusu istasyonda çalışan Ata Ünsal, içeride otururken büyük bir gürültünün eşliğinde çatının birden bire çöktüğünü gördüklerini ifade ederek, "Çökme anında çatının altında hiç kimsenin bulunmaması, olası bir faciayı da önledi. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.

Bölgede etkisini arttıran kar yağışına bağlı olarak tek kattan oluşan bazı evlerin tamamı kar altında kalırken, vatandaşlarsa küreklerle tünel açıp evlerinden dışarı çıkabildi. Cadde ve sokaklarda bulunan işaret tabelaları da kar nedeniyle adeta görünmez hale gelirken, kimi vatandaşlarsa akşam evlerinin önüne park ettikleri araçlarını sabah bulmakta güçlük çekti. Otomobilleri tamamen karın altında kalan vatandaşlar, saatler süren bir çalışmanın ardından karı temizleyip araçlarını kurtarabildi.

Kar yağışının yerini tipiye bırakmasına bağlı olarak Tufanbeyli'nin 25 köy, 3 mahelle ve diğer şehirlerle bağlantısı da kesildi. Karayollarının kar yadıktan sonra açtığı yollar tipi nedeniyle geri dolarak ulaşım kesildi. Tufanbeyli Belediyesi hoparlöründen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısı yapıldı.Tufanbeyli Köy Hizmetleri'nden yapılan açıklamadaysa; yol açma çalışmalarının devam ettiği, ancak tipi nedeniyle bu alandaki çalışmaların güçlükle sürdürülebildiği kaydedildi.

 


 

...
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2012 Pazar 11:40:25
Güncelleme :19 Şubat 2012 Pazar 11:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?