18
Mayıs
2024
Cumartesi
TUFANBEYLİ - ADANA

Direkte zor dakikalar

AKIMA KAPILDIĞI DİREKTE

Tufanbeyli'de 26 Haziran Cuma günü TEDAŞ'ta enerji nakil hattında çalışan Volkan Arslan (25) bakım-onarım çalışması yapmak için İstiklal Mahallesi'ne gitti.

TEDAŞ işçisi Arslan elektrik direğine çıkarak bakım ve onarım çalışması yapmaya başladı.

Ancak Arslan çalışma yaparken, elektrik akımını birini kapatıp, diğerini kapatmaya unutan Arslan, akıma kapıldı. Yaralanan Arslan, belindeki güvenlik ipi sayesine direkte asılı vaziyette kaldı. Akımın çarpması sonucu yüzünde yanıklar oluşan ve bağırmaya başlayan

Arslan'ı kurtarma mücadelesine onunla birlikte çalışmaya gelen arkadaşları başladı. Polise ve ambulansa da haber veren arkadaşları direğe gelen akımı tamamen kapatarak elektrik direğine çıktı. Olay yerine kısa sürede ambulans geldi ancak Arslan'ın arkadaşları onu bir türlü direkten indiremedi. Arslan, direk üzerinde acılar içinde, "Yanıyorum" diye bağırmasına rağmen Arslan direkten indirilemedi.

Olay yerine gelen ambulansta yaralıyı aşağıdan seyretmekten başka bir şey yapamadı. Kameraman olaya el atarak belediye de görevli bir kişiyi arayıp, "Mehmet Ali ağabey bir kişi direkte akıma kapılmış acil itfaiye lazım" diyerek itfaiyeden yardım istedi. Tufanbeyli'nin hemen girişinde meydana gelen olayda TEDAŞ işçisi yaklaşık yarım saat "yanıyorum" diye bağırmasına rağmen indirilemedi. Bu sırada çevrede toplanan kadınlarda "bir sürü erkek bir adamı indiremiyor" diye tepki gösterdi.

Yarım saat sonra arkadaşları tarafından iple indirilmeye çalışan genç karga tulumba indirilirken düşme tehlikesi geçirdi. Arslan yarım saat sonra indirilerek olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Tufanbeyli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Arslan, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Arslan'ın iyi durumda olduğu bildirilirken olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 13:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?