16
Mayıs
2024
Perşembe
TUFANBEYLİ - ADANA

Haydi kadınlar okumaya!

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, hiç okula gitmemiş 30 kadına, okuma-yazma kursu veriliyor.


Adana şehir merkezine 190 kilometre uzaklıkta bulunan Tufanbeyli'de, kadınlara yönelik okuma-yazma seferberliği başlatıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce 19 Kasım'da başlatılan okuma-yazma kursu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda veriliyor.


Tufanbeyli İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen Hatice Işık tarafından verilen kursa, okuma-yazması olmayan kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Şu anda kursta, yaşları 25 ile 60 arasında değişen 30 kadın okuma yazma öğreniyor.
Kurs öğretmeni Hatice Işık, kursa gelen kadınların çok istekli olduğunu belirterek, "Kadınlar kısa sürede okuma-yazma öğrenerek artık kendi yazışmalarını kendileri yapacak. Okuma-yazma öğrenmek isteyen kadınların birçoğu kurs bittikten sonra bilgisayar öğrenmek istediklerini belirtiyor. 21. yüzyılda kadınların cahil kalması akıl almaz birşey. Bu kadınlarımız okuma-yazma öğrenerek yeniden doğacak" dedi.


Kursa katılan kadınlar ise, herkesin elinde cep telefonu olduğunu, çocukların bile cep telefonu kullandığını, ancak okuma-yazma bilmedikleri için kendilerinin kullanamadığını ifade ederek, "Okuma-yazmayı öğrenerek cahilliğimizi gidermek istiyoruz. Çoğu zaman dilsiz insan gibi oluyoruz. Çocukken ailelerimiz bizi okutmadı ama devlet bize şimdi hak tanıdı. Bu hakkı iyi şekilde kullanıp cahillikten kurtulacağız. Okuma-yazma öğrendikten sonra bilgisayar da öğrenmek istiyoruz. Kurs sayesinde mektup yazıp, cep telefonundan mesaj çekebileceğiz. En azından şehre gittiğimizde bilmediğimiz bir yeri bulabileceğiz. Çocuklarımıza ders yaptırma konusunda mahcup olmayacağız. Hatta onlara yardımcı olacağız" diye konuştular.


Kursa katılan kadınları ziyaret eden Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel de, "Talep olması durumunda diğer okullarımızda da bu tip kurslar açabiliriz. Yeter ki kadınlarımız cahil kalmaktan kurtulsun" dedi.

Kursun 24 Ocak 2008 tarihine kadar süreceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 12:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hacer araz IP: 163.121.179.xxx Tarih : 8.12.2007 00:46:27

benim cahil ve hicbisey bilmeyen salak anamda bilmiyo okumayi.bu gursda ögrenir herhal.kimin aglina geldise sagolsun.