18
Mayıs
2024
Cumartesi
TUFANBEYLİ - ADANA

İmdada Mehmetçik yetişti

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde kar yağışı nedeniyle yollarda mahsur kalan sürücülerin imdadına İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler yetişti.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Adana'nın kuzey ilçeleri Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli'de daha fazla etkili oldu.

Saimbeyli-Tufanbeyli arasında bulunan Obruk Mevkii'nde aşırı kar yağışı nedeniyle zincirsiz yola çıkan sürücüler yolda kaldı. Bunun üzerine sürücüler 156'yı arayarak Tufanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan yardım istedi. Jandarma, mahsur kalan vatandaşların olduğu yere bir tim çıkartarak sürücülerin imdadına yetişti. Olay yerine gelen Mehmetçik, sürücülerin bir an  önce mahsur kaldığı yerden kurtulması için canla başla mücadele etti. Mehmetçik zinciri olmayan sürücülere bir taraftan zincir verirken, diğer taraftan soğuktan etkilendiği için zincir takamayan sürücülerin lastiğine zincir taktı. Mehmetçiğin yardımıyla sürücüler mahsur kaldıkları yerden kısa sürede kurtularak evlerine kavuştu.

Kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle yolda buzlanma olduğuna dikkat çeken yetkililer, zorunlu olmadıkça Tufanbeyli-Saimbeyli arası seyahat edilmemesi; yola çıkacakların ise mutlaka zincir takarak, araçlarında takoz ve çekme halatı bulundurmaları gerektiğini bildirdi. Ayrıca hafta sonu yağışlı havanın tekrar etkili olacağı da hatırlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2012 Cumartesi 14:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?