18
Mayıs
2024
Cumartesi
TUFANBEYLİ - ADANA

Öğretmenlerden büyük jest

FEDAKAR ÖĞRETMENLER

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde tayinleri çıkan iki öğretmen uzun yıllar emek verdikleri okula kendi ceplerinden boya alarak boyayıp, okuldan ayrıldı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu matematik öğretmeni Alper Akın Aksoy ve teknoloji tasarım öğretmeni İnan Çakır, öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim-öğretim görebilmesi için gönüllü olarak çalışarak, yıpranmış sıra ve sandalyeleri boyadıklarını, kara tahtaları ise modern beyaz yazı tahtalarına çevirdiklerini belirttiler.

Teknoloji tasarım öğretmeni İnan Çakır, öğrencilerin tebeşir tozu içinde kalmasını önlemek ve sınıfların görüntüsünü güzelleştirmek için kendi imkanı ile 4 sınıfa beyaz tahta satın alarak okula bağışladığını, arkadaşı Alper Akın Aksoy ile birlikte yağlı boya temin ederek okuldaki bütün sıraları okul bahçesinde zımparaladıktan sonra boyadıklarını söyledi. Çakır, öğrencilerin yenilenmiş sınıflarda eğitim göreceğini bilmenin mutluluğu ile çalıştıklarını ve tatlı bir yorgunluk yaşadıklarını anlattı.

Okul Müdürü Turgut Büyükhan, öğretmenlerin gönüllü olarak okulun gelişim ve yönetim ekibine katıldıklarını ifade ederek, "Öğretmenlerimiz, okul için yapılabilecekleri projeleri bana anlattılar. Düşüncelerini gerçekleştirmelerinin başka eğitimciler için örnek olabileceğini düşünerek, çalışma yapmak istediklerine dair tekliflerini kabul ettim. Öğretmenlerimiz hafta sonları da dahil olmak üzere fedakarca çalışarak sınıflarımızın görünüşünü tamamen değiştirdiler. Öğretmenlerimize örnek davranışları için

teşekkür ediyorum" dedi.

FEDAKAR ÖĞRETMENLER
FEDAKAR ÖĞRETMENLER
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 11:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?