22
Mayıs
2024
Çarşamba
TUFANBEYLİ - ADANA

Okulda ezeli rekabet

Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na ait binalardan birini fanatik Fenerbahçeli yardımsever sarı-lacivert, öğrencilerin talebi üzerine fanatik Galatasaraylı Belediye Başkanı da diğer binayı sarı-kırmızı renklere boyattı.


Tufanbeyli'de ismi açıklanmayan bir fanatik Fenerbahçeli yardımsever bir vatandaş, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun binalarından birini sarı-lacivert renklere boyatmak için kaymakamlığa başvurdu. Hayırsever vatandaşın okul binasını sarı-lacivert renklere boyatmasından sonra okulun fanatik Galatasaraylı öğrencileri, binanın sarı-lacivert renge boyandığı için derslerde motive eksikliği yaşadıklarını ve performanslarının düştüğünü ileri sürerek diğer binanın da sarı-kırmızı renge boyanması için kaymakamlığa başvurdu.


Kaymakamlıktan bir cevap alamayan öğrenciler bu kez de, fanatik Galatasaraylı olan Tufanbeyli Belediye Başkanı Mustafa Bulun'dan yardım istediler. Bulun, fanatik öğrencileri kırmayarak okulun diğer binasını sarı-kırmızı renge boyattı.


Tufanbeyli Kaymakamı Ercan Turan, devletin okullara yeterli ödenek göndermediği için yardımsever vatandaşların okulları boyattığını belirterek, "Bu yıl başında okulların boyanması gerekiyordu. Bir yardımsever vatandaş okulu boyatmak istedi. Ancak fanatik Fenerbahçeli olduğu için okulunu tek binasını sarı-lacivert renge boyatmak istedi. Bizde kabul ettik ve bina sarı lacivert renge boyandı. Bu olaydan sonra okulda bulunan Galatasaraylı öğrenciler ise diğer binanın sarı-kırmızı renge boyanması için imza topladılar. Galatasaraylı olan Tufanbeyli Belediye Başkanı Mustafa Bulun'da öğrencileri sesine kulak vererek okulun diğer binasını sarı-kırmızı renge boyattı. Okulda takımların kardeşliği yaşanıyor. Ayrıca öğrenciler binalar kendi takım rengine boyandığı için okula çok iyi bakıyorlar. Bu çalışma diğer okullara da örnek oldu" dedi.


Tufanbeyli Belediye Başkanı Mustafa Bulun ise kendisinin fanatik Galatasaraylı olduğunu belirterek, "Bir yardımsever tarafından okulun binası sarı-lacivert renklere boyanınca öğrenciler imza toplayarak yanıma geldi. Diğer binanın sarı-kırmızı renge boyatmamı istediler. Ben de Galatasaraylı olduğum için öğrencilerin bu isteğini kırmadım. Şimdi hem öğrenciler eşit ve mutlu bir şekilde eğitimlerine devam ediyorlar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 12:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?