20
Mayıs
2024
Pazertesi
YUMURTALIK - ADANA

5 bin YTL gelir elde edildi

Yaz döneminde tatilcilere kiraya verilen deniz ve yaylalık alanlardaki okullar, bakım ve onarım masraflarını çıkarttı.

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde öğretmen ve memurlara daha ucuz tatil imkanı sağlamak amacıyla ilçede bulunan ilköğretim ve liseleri kiraya veren milli eğitim, elde edilen gelirle okulların tamir ve tadilat masrafını karşıladı.

15 sınıfı bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun sınıfları 15 günlük dönüşümlü olarak tatilcilere 120 YTL ile 100 YTL arasında kiraya verilerek yaklaşık 3 bin 5 YTL gelir elde edildi.


Atatürk İlköğretim Okul Müdürü Hacı Osman Küçük, haziran, temmuz, ağustos aylarında sınıfları tatilcilere kiralayarak, geçtiğimiz yıl 3 bin, bu yılda 5 YTL gelir sağladıklarını söyledi.

Elde ettikleri geliri okulun tadilat ve bakımında kullandıklarını aktaran Küçük, "Aynı zamanda devletimize yük olmamış oluyoruz. Bu uygulama ile hem okulumuza gelir getiriyor hem meslektaşlarımız daha ucuz tatil yaparak yaz ayının tadını çıkarıyor." şeklinde konuştu.

Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan, bakanlığın vermiş olduğu imkanlar ölçüsünde meslektaşlarına yaz aylarında daha ucuz tatil imkânı sunduklarını ifade etti.

Özkan, "Burada amaçlanan okulları kiraya vererek gelir elde etmek değil; dar gelirli meslektaşlarımızın tatil ve deniz ihtiyacını karşılamak. Bu uygulamanın tatilcilere yaradığı gibi, biz de elde ettiğimiz geliri tekrar okullarımız için harcıyoruz." dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 08:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?