17
Mayıs
2024
Cuma
YUMURTALIK - ADANA

Memurun tatil sevinci

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde eğitim öğretim sezonunun bitmesinin ardından uygulamaya konulan ‘okul pansiyonculuğu’ memurun can simidi oldu. Pansiyon olarak kiraladıkları okulda konaklayan yerli turistler, sahil beldesinde ucuza tatil yapmanın keyfini yaşıyor.

Adana’da, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, öğretmenler ve hizmetli kadrosunda çalışan personeller cüzi bir ücret karşılığı çalıştıkları okullarda konaklayabiliyor. Yumurtalık ilçesinde eğitim öğretim sezonunun bitmesinin ardından ‘okul pansiyonculuğu’ uygulaması başladı.

Milli eğitim çalışanlarına öncelik tanındığı uygulamada, sınıflar 15 günlük dilimler halinde ‘210 lira’ya kiralanırken, okul bahçesinde kamp çadırı kurmak isteyenlerden ise ‘200’ lira alınıyor.

Yumurtalık’a bağlı 16 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu, deniz manzarası olduğu için büyük rağbet gören okulların başında geliyor. Her yıl burada konaklayan Zeki Güzelat, “Her sene ben bu sınıf pansiyona gelirim. Sabahları olta balığına çıkarım, taze taze balıklarımı tutar, yerim. Buraya doyum olmuyor, havası harika, hemen deniz yakınımızda. Kısaca bizler burada doya doya tatil yapıyoruz” dedi.

Okul Müdür Vekili Yahya Okçu da uygulamadan yararlanan misafirlerin çok memnun ayrıldıklarını söyleyerek, “Okulumuzun çarşı merkezine ve denize çok yakın, ayrıca duş ve temizlik hizmeti de var. Memurlarımız ucuz tatil yapmış oluyor, biz de okulumuza gelir sağlıyoruz” diye konuştu.

Konuyla ilgili Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, uygulamadan elde edilecek gelirin yüzde yüzde 3’ü, 3 aylık dilimlerle hazineye, kalan miktarın yüzde 80’i okul aile birliğine, yüzde 10’u İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve kalan yüzde 10’luk kısımda ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine aktarılacak.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2012 Salı 12:26:21
Güncelleme :10 Temmuz 2012 Salı 12:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?