18
Mayıs
2024
Cumartesi
YUMURTALIK - ADANA

Çadırda tatil keyfi

Adana’nın Yumurtalık ilçesi yaz mevsimi ile birlikte adeta tatilcilerin de akınına uğruyor. Söz konusu taticiler, sögüt ağacının gölgesine kurdukları çadırlarında deniz keyfi yapıyor.

Adana'nın yanı sıra Kahramanmaraş ve Gaziantep ile birlikte komşu il ve ilçelerden gelen vatandaşlar, yaz tatilini Yumurtalık ilçesinde değerlendiriyor.

Deniz, güneş ve kumsalın keyfini çıkartmak isteyen tatilciler, çadırlarını da sögüt ağacının gölgesi ile serinleyen alanlara kuruyor. Bir yandan serin havanın, diğer yandan da denizin keyfini çıkartan tatilciler, yılın stresini de üzerinden atmaya çalışıyor.

'Küçük Yumurtalık' olarak da bilinen bölgede çadır kurarak vatandaşlara hizmet veren 73 yaşındaki Selahattin Öztoprak, 40 yıl önce söğüt ağaçlarını diktiğini belirterek, "Vatandaşlara hizmet vermek için küçük çadır kent kurdum. 10 yıldır bu işi yapıyorum. Söğüt ağaçlarının gölgesinden faydalanarak çadırları kuruyorum. Özellikle dar gelirli vatandaşların uğrak yeri oluyor. Şu an 24 çadır var özellikle çevre il ve ilçelerden dar gelirli vatandaşların buraya gelip, birkaç gün kalıp denizine giriyor” dedi. Öztoprak, tek sıkıntılarının yol sorununun olduğunu, bu konuda da yetkililerden gerekli adımları atmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2012 Çarşamba 13:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumali SÜYGÜN IP: 212.174.102.xxx Tarih : 21.08.2013 17:33:58

yumurtalık mevkiinde bulunan çadırlar nereden kiralanıyor bu konuda bilgi veriri misiniz bende kiralamak istiyom