18
Mayıs
2024
Cumartesi
YUMURTALIK - ADANA

Başkan Adayı'nın cinayet davasına devam edildi

Adana’nın Yumurtalık İlçesi eski Belediye Başkanı Mehmet Çetin’e suikast yapması için kiraladığı İsmail İşlek’i, bir başkasına öldürttüğü iddiasıyla tutuklanan AK Parti’li Belediye Başkan Aday Adayı Emine Koçak ve 8 sanığın davasına devam edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dördüncü duruşmada tutuklu yargılanan sanıklar Ahmet Savaş (31), kardeşi Erhan Savaş (22), Emine Koçak (30), Murtaza Ilgın (36), Ömer Taşçı (29) ve Bülent Dönmez (26) ile tutuksuz sanık Mahmut Ilgın (24) hazır bulundu. Tutuksuz sanık Mehmet Mucip Öncü (26) ile Adnan Ilgın (38) ise duruşmaya gelmedi.

Kaldığı koğuşta depresyon geçirmesi üzerine Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan sanık Emine Koçak, 59 gün aradan sonra taburcu oldu. Koçak, hastaneden taburcu olduktan bir gün sonra yeniden hakim huzuruna çıktı. Bitkin olduğu gözlenen Koçak’ın duruşma boyunca hiç konuşmaması dikkati çekti.

"Kasten adam öldürmek", "Ruhsatsız silah taşımak", "Cürümün delillerini yok etmek", "Cürüm işleyeni saklamak" suçlarından TCK’nın 64, 65, 448 ve 296. maddeleri gereğince yargılanmaları istenen sanıklar Emine Koçak, Ahmet Savaş, Erhan Savaş, Murtaza Ilgın, Bülent Dönmez ve Ömer Taşçı hakkında 24’er yıl ağır hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar Mahmut Ilgın, Adnan Ilgın ve Mehmet Mucip Öncü hakkında ise 4’er yıla kadar ağır hapis cezası talep ediliyor.

İsmail İşlek’in öldürülmesi olayını üzerine alan sanık Ahmet Savaş, vicdan azabı çektiğini belirterek, "Kardeşimin karısı doğum yapmak üzere, arkadaşlarım suçsuz. Emine hanım ise hastaneden yeni çıktı. Bunları düşündükçe bunalıma giriyor, kendimi öldürmek istiyorum. Arkadaşlarım adına onların tahliyesini istiyorum. Suçsuz yere yatıyorlar. Bu da beni rahatsız ediyor" dedi.

Dava sonunda mahkeme heyeti sanıkların tahliye istemlerini reddiyle davayı ileri bir tarihe ertelendi.

Adana’da, Koçak adlı temizlik şirketinin sahibi olan Emine Koçak’ın (30), AK Parti’den belediye başkanlığı için aday adayı olduğu Yumurtalık İlçesi’nde kendisine en büyük rakip olarak gördüğü Belediye Başkanı Mehmet Çetin’i vurdurtmak için adam kiraladığı, ancak tuttuğu tetikçinin, buluşma yerinde bir başka tetikçi tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Çukurova Üniversitesi kampus alanında 15 Şubat 2004 Pazar günü cesedi bulunan tetikçi İsmail İşlek’in öldürülmesini Emine Koçak’ın azmettirdiği öne sürülmüştü.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 10:47:14
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?