18
Mayıs
2024
Cumartesi
YUMURTALIK - ADANA

Çukurova da Kekik ilgisi

Yumurtalık İlçesi'nde, ovada kekik yetiştiriciliğine ilginin her geçen gün arttığı bildirildi. Yumurtalık İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Bahadır Laçin, yarı çalımsı, çok yıllık bir bitki olan kekiğin yapraklarının baharat olarak değerlendirilmesinin yanı sıra damıtılarak suyunun içildiğini, hastalıklara karşı direnci artırdığını ve sağlık açısından önemli işlevi bulunduğunu söyledi.

Dağlarda doğal ortamda yetişen kekiğin ovada özellikle de kıraç, taşlık ve engebeli arazilerde alternatif ürün olarak değerlendirilmesi yönünden örnek çalışmalar yapıldığını ifade eden Laçin, Tarım Müdürlüğü uzmanlarının eğitim ve uygulamayı teşvik amacıyla köylülere destek verdiğini ve yörede yaygınlaştırılmasına çalışıldığını kaydetti.

Yeniköy'de bu alanda ''kültür tarımı'' uygulaması başlatan Osman Çardak da ikinci yıldan itibaren ürün hasat edildiğini, ortalama dekardan 600 kilo hedeflediğini belirterek, ''Pazar sorunu olmaması nedeniyle bu ürünü alternatif olarak değerlendiriyorum. Hava koşullarına ve hastalıklara dayanıklılık da son derece önemli. Girdi maliyetleri de düşük olunca önemli avantajlara sahip. Umarım hedefimi gerçekleştirir ve örnek olurum'' dedi.

Yeni gün
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 18:33:17
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?