25
Mayıs
2024
Cumartesi
YUMURTALIK - ADANA

Çukurova’ya bin kişilik istihdam paketi

Çukurova'da iş arayanlara, iş kurmak ve işini geliştirmek isteyenlere destek verilmesi amacıyla, BTC şirketi, İŞKUR ile KOSGEB arasında bir işbirliği anlaşması imzalandı

Yerel yönetimlerin de destek vermesi planlanan projeyle bin kişiye istihdam yaratılacak.

Adana, Osmaniye, Ceyhan, Yumurtalık ve Kadirli’de 30 ay uygulanacak projede, istihdama kazandırılacakların en az yüzde 25’i kadın olacak. 600 kişi çeşitli eğitim programlarından yararlanacak. 300 kişinin girişimcilik becerilerini geliştirmesi, 30 girişimcinin de kendi işini kurması öngörülüyor.

Bütçe 4.6 milyon dolar
İmza töreninde konuşan BTC Genel Müdürü Can Suphi, ortakların sağlayacağı katkılarla çalışmanın yaklaşık 4.6 milyon dolarlık bütçeye sahip olduğunu söyledi.
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Vekili Mustafa Kaplan, sosyo ekonomik gelişmişlikte üst sıralarda yer alan Adana’nın, uluslararası yatırımcıların artan ilgisiyle karşılaştığını anlattı.

İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata ise yörenin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek bu çalışmaya 7 milyon TL kaynak ayırdıklarını söyledi. Ata, İŞKUR’un 2008’de 109 bin kişiyi işe yerleştirdiğini, 58 bin kişiyi de yurtdışına gönderdiğini açıkladı.

Adana Valisi sert çıktı
Toplantıya katılan Adana Valisi İlhan Atış, konuşmasına ‘Toplantıya gelmesi gerekip de gelmeyenler var’ sözleriyle başladı. Konuşması esnasında “Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, oda başkanları burada mı” diye yoklama yapan Vali Atış, “Posta ile yazdığımız yazılar geç gidiyor. Biz de bundan sonra elden yazıp yollayacağız” dedi. Adana halkını da eleştiren Vali Atış, ”1 milyon hektar alan var. Buraya yurdun çeşitli yerlerinden 56 bin kişi geliyor. Demek ki burada o kadar insan çalışmak istemiyor” diye konuştu.


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 00:51:56
Güncelleme :5 Mart 2009 Perşembe 01:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?