22
Mayıs
2024
Çarşamba
YUMURTALIK - ADANA

Emine Koçak'a tahliye

Yumurtalık eski Belediye Başkanı Mehmet Çetin’e suikast için kiraladığı İsmail İşlek’i, bir başkasına öldürttüğü iddiasıyla yargılanırken beraat eden AK Parti’li Belediye Başkan Aday Adayı Emine Memili Koçak, 11 ay sonra hürriyetine kavuştu.

Koçak, cezaevi çıkışı çocuklarıyla kucaklaşırken duygulu anlar yaşandı. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayet suçundan tutuklu yargılanırken ’delil yetersizliğinden’ beraat eden Temizlik Şirketi’nin sahibi Emine Memili Koçak, dün gece Adana Kürkçüler Cezaevi’nden tahliye oldu.

Gece 22.30’a kadar yağmur altında annelerini bekleyen Kevser ile Mücahit, annelerini cezaevinin kapısında görünce büyük sevinç yaşadı. Çocuklarına sarılarak gözyaşlarına boğulan Koçak, "Sizlere sarılmayı özledim. Olay yerinde bulunmaktan başka suçum yoktu. Adalet yerini buldu" dedi.

Yaşadıklarını kabus olarak tanımlayan Koçak, "Cinayet olayında orada bulunmaktan başka suçum yoktu. Yanımda ilk kez bir insan öldürülmüştü. Şok geçiriyordum. Ahmet Savaş, polise gitmememi başımın belaya gireceğini söyleyince kaçtım. Kaçmanın çözüm olmadığını anlayınca teslim oldum. Bütün duruşmalarda gerçekleri anlattım ve suçsuz olduğumu söyledim. Benim üzerime yazılmış bir senaryo vardı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 14:17:40
Güncelleme :6 Haziran 2006 Salı 17:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin kavuş IP: 88.252.225.xxx Tarih : 18.09.2009 01:43:13

bence emine hanım asil bir kadın bu haberlerin haber degeri yoktur daha fazla yıpratmayın kaldırın bu haberleri vatan sever bir hanımdır.