22
Mayıs
2024
Çarşamba
YUMURTALIK - ADANA

Serbest Bölge'ye 50 milyon dolar yatırım

Adana-Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde geçen yıl başlayan hareketliliğin devam ettiği, halen 12 firmanın faaliyette olduğu bölgede petro kimya üzerine 4 işletmenin bir süre önce başlattığı toplam 50 milyon dolar tutarındaki yatırımın yılın ikinci yarısında tamamlanacağı bildirildi.

Yumurtalık Serbest Bölge Müdürü Muharrem Pusat, serbest bölgede bugüne kadar ruhsat alan 16 firmadan 12’sinin faaliyete geçtiğini, 4’ünün ise inşaatının sürdüğünü söyledi.

Bölgede petro kimya üzerine 4 firmanın toplam 50 milyon dolar tutarında yatırım yaptığını belirten Pusat, bu işletmelerin yatırımlarının yılın ikinci yarısında tamamlanmasının planlandığını ifade etti.
Pusat, bölgede geçen yılki işlem hacminin 80 milyon dolar olarak gerçekleştiğini de ifade ederek, ’’Üst yapı inşaatları devam eden 4 firmanın işletmeye geçmesiyle birlikte 2006 yılından itibaren bölgedeki işlem hacminin 200 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz’’ dedi.

YER SIKINTISI YOK

Bölgenin toplam 4.5 milyon metrekarelik bir alanda kurulu olduğunu belirten Pusat, şunları kaydetti:
’’Şu ana kadar bu alanın 300 bin metrekaresini kiralamış durumdayız. Henüz daha toplam alanın yüzde 10’u bile kiralanmadı. Yerimiz oldukça geniş olduğu kadar coğrafi konumu, ulaşım ve benzeri altyapı olanaklarıyla da her türlü sanayi yatırımları için elverişli. Bölgede yatırım yapmak isteyen girişimçiler istedikleri büyüklükte yer alabilirler.’’
Pusat, Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı’nın Mayıs ayı içinde tamamlanarak devreye girecek olması nedeniyle bölgenin geleceğinin parlak olduğunu da sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2005 Cumartesi 17:56:46
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 17:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?