16
Mayıs
2024
Perşembe
YUMURTALIK - ADANA

STK'ların eğitim kampanyası

Adana'da, "Haydi Kızlar Okula" kampanyasına ivme kazandırmak için "STK'lar Kol Kola, Haydi Kızlar Okula" sloganıyla başlatılan çalışmada sivil toplum kuruluşları ile eşleştirilen okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi ve okullaşan çocukların eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi hedefleniyor.


7 Haziran 2007


İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kampanya İl Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kampanyanın başlatıldığı 2004 yılından bugüne kadar 79 bin 547 hane gezilerek 4 bin 28'i kız, 2 bin 527'si erkek olmak üzere toplam 6 bin 555 çocuk okula kazandırıldı.


Karaisalı, Pozantı, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Aladağ ilçelerinde okul çağında olup ta okula hiç kayıt olmamış veya okula kayıtlı olup devamsızlık yapan öğrenci bulunamadı.


Seyhan, Yüreğir ve Ceyhan ilçelerinin dezavantajlı bölgelerindeki mahallelerde ise çalışmalar yoğunlaştırıldı. Bu yılın ocak, şubat ve mart aylarında 112 hane gezilerek 203'ü kız, 132'si erkek olmak üzere 335 çocuk okula kazandırıldı.


Kampanyaya yeni bir ivme kazandırmak için yapılan çalışmada ise "STK'lar Kol Kola, Haydi Kızlar Okula" sloganıyla tüm çocuklar için kaliteli eğitime erişimi sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşları ile eşleştirilen okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve aynı zamanda okullaşan çocukların eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi hedefleniyor.
Bu çalışmada okul müdürü, okul yürütme kurulu, okul aile birliği, mahalle muhtarı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri sorunları tespit edip çözümü için birlikte protokolle çalışma yapacak.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 11:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?